panang curry

Vegetarisk panang curry

Panang curry er en rigtig lækker thairet med masser af knald på smagen. Retten laves med rød karrypasta, som kan være ret stærkt i større mængder. Sørg derfor for at tilpasse mængden til familiens smagsløg og chilitolerance 😉

Vegetarisk panang curry

5 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Vegansk
Antal

4

portioner
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 4 gulerødder

  • 1 peberfrugt

  • 2 spsk olie til stegning

  • 1 pk chick free, filet stykker eller lign. (kan også erstattes med en dåse drænet kikærter)

  • 400 ml kokosmælk

  • 1,5 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk rød karrypasta (evt. mere hvis du kan lide stærk mad)

  • 1 spsk peanutbutter

  • 1 spsk frisk ingefær, revet (kan erstattes med pulver)

  • 1 lime, saften

  • 2 spsk sojasauce

  • 1 tsk sukker

  • salt

  • Tilbehør
  • 300 g ris

  • 1 ps blomkålsris

Sådan gør du

  • Skræl hvidløg, løg og gulerødder og skær dem i strimler, hvidløg rives eller presses.
  • Peberfrugt skæres i strimler, og bruger du frisk ingefær skæres skrællen af og riv ca. 1 spsk.
  • Opvarm olie på en stor pande og svits grøntsagerne ved høj varme til de har taget lidt farve.
  • Skru ned til middelvarme og tilsæt chick free – lad det stege med et minuts tid.
  • Tilføj vand, bouillonterning, kokosmælk, karrypasta, peanutbutter, ingefær, limesaft, soyasauce og sukker.
  • Lad retten småsimre ved svag varme 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og evt. mere karrypasta. Ønskes en tykkere sauce kan du jævne den en smule.
  • Server med ris og blomkålsris. Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.

3 Comments

  1. Diana Olesen

    Den lækreste omgang “kylling i karry” Som teenage knægten døbte den

    Tak for en skøn opskrift
    Hilsen Diana

  2. Kødfri dag, så jeg hældte en dåse kikærter i. Den er så meget på madplanen igen i næste måned.
    Jeg er normalt ikke den store fan af karry, men der er jo slet ikke karry i 😉
    Kan virkelig anbefales.
    Tak Britt for dit store arbejde. Jeg anbefaler dine opskrifter til alle, der gider høre på mig 🙂 – og bruger stort set kun dem i mine madplaner.

    • Britt // Sund på budget

      Dejligt at det kan bruges 😀
      Ja der er i hvert fald ikke gul karry i – personligt er jeg også meget mere til både rød og grøn karry 😛
      Tak fordi du anbefaler mig og følger med her på siden 🙂

      Rigtig god aften!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*