Fiskefad

Fiskefad med sejfilet, grønt og fuldkornspasta

Den her ret er meget børnevenlig og generelt god til folk der ikke er de store fiskespisere 🙂 Fiskefadet er super nemt og en rigtig god måde at få fisk til aftensmad.

Fiskefad med sejfilet, grønt og fuldkornspasta

3 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Fisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 300 g sejfilet eller torsk, rødspætte, kulmule, eller anden hvid fisk

  • 300 g fuldkornspasta

  • 1 pk bacon i tern

  • 2 porrer i skiver

  • 250 g cherrytomater el. alm tomater i både

  • 250 g spidskål el. hvidkål finthakket

  • 5 dl mælk

  • 1 bouillonterning

  • revet skal samt saft fra 1 øko. citron

  • mel til jævning

  • 2 tsk sennep gerne dijon

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hvis fisken er frossen, skal den tøes op – helst i køleskabet.
  • Kog pastaen, så den stadig og lidt bid, og fordel pastaen i bunden af et ildfastfad.
  • Rens porrerne, skær toppen af og skær porrerne i skiver. Tomaterne skæres i både og spidskålen snittes fint.
  • Rist baconternene sprøde på en varm pande. Tag baconternene fra, og rist porrer og kål på den varme pande til det begynder at falde let sammen – lad tomaterne stege med hurtigt til sidst.
  • Hæld porrer, tomat, bacon og spidskål over pastaen i fadet.
  • Kom mælken på panden sammen med bouillonterning, sennep, citronsaft og revet citronskal. Varm det igennem og jævn med mel. Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft og sennep.
  • Fordel den optøede fisk oven på grøntsagerne i fadet, og hæld saucen hen over.
  • Kom fadet i ovnen og bag fisken i ca. 25 minutter til fisken er gennemstegt.

2 Comments

  1. Elsket af alle – selv de kræsne. Mums

  2. Det smager dejligt.
    Forberedelsestiden er dog noget vildledende. For mig er det tættere på 40 end på 20 min.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*