Fiskefad

Fiskefad med sejfilet, grønt og fuldkornspasta

Den her ret er meget børnevenlig og generelt god til folk der ikke er de store fiskespisere 🙂 Fiskefadet er super nemt og en rigtig god måde at få fisk til aftensmad.

Fiskefad

Fiskefad med sejfilet, grønt og fuldkornspasta

3.22 fra 14 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Fisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g sejfilet
  • 300 g fuldkornspasta
  • 1 pk bacon i tern, fedtreduceret
  • 2 porrer
  • 250 g cherrytomater el. alm tomater i både
  • 250 g spidskål el. hvidkål
  • 5 dl mælk
  • 1 bouillonterning
  • revet skal samt saft fra 1 øko. citron
  • mel til jævning
  • 2 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hvis fisken er frossen, skal den tøes op – helst i køleskabet.
  • Kog pastaen, så den stadig og lidt bid, og fordel pastaen i bunden af et ildfastfad.
  • Rens porrerne, skær toppen af og skær porrerne i skiver. Tomaterne skæres i både og spidskålen snittes fint.
  • Rist baconternene sprøde på en varm pande. Tag baconternene fra, og rist porrer og kål på den varme pande til det begynder at falde let sammen – lad tomaterne stege med hurtigt til sidst.
  • Hæld porrer, tomat, bacon og spidskål over pastaen i fadet.
  • Kom mælken på panden sammen med bouillonterning, sennep, citronsaft og revet citronskal. Varm det igennem og jævn med mel. Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft og sennep.
  • Fordel den optøede fisk oven på grøntsagerne i fadet, og hæld saucen hen over.
  • Kom fadet i ovnen og bag fisken i ca. 25 minutter til fisken er gennemstegt.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

6 Comments

  1. Elsket af alle – selv de kræsne. Mums

  2. Det smager dejligt.
    Forberedelsestiden er dog noget vildledende. For mig er det tættere på 40 end på 20 min.

  3. Kirsten Lorenzen

    Superlækker ret – tak for dine mange gode opskrifter – det er virkelig en lettelse i hverdagen

  4. Når du skriver at du jævner med mel, hvordan gør du så? Drysser du det bare ned i eller?

  5. Rigtig lækker ret der overraskede positivt. Vi brugte mørk sej i stedet. Men som en anden skriver, tog forberedelse en del længere tid.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*