For mig emmer denne ret bare af sommer, så den skal selvfølgelig have en plads på madplanen 🙂
Fiskefrikadeller med kartofler, grønt og persillesauce
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Delvis
Det skal du bruge
1 kg kartofler
0,5 kg gulerødder
400 g fiskefars
olie til stegning
- Persillesauce
15 g smør el. smagsneutral olie
2 spsk hvedemel
3 dl minimælk
1 dl kartoffelvand
1 potte persille
2 spsk citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Husk at gemme 1 dl af vandet til sauce.
- Persillesauce
- Vask og hak persillen fint.
- Varm fedtstof i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme.
- Hæld mælken i lidt ad gangen og pisk godt hele tiden så det ikke klumper.
- Tilsæt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens. Tilsæt persille samt salt og peber, og kog saucen igennem.
- Fiskefrikadeller
- Form farsen til frikadeller og steg på begge sider i lidt olie til de gyldne og gennemstegte.
- Servér fiskefrikadellerne med kartofler, gulerødder og persillesauce.
Lækkert og nemt at gå til ❤️