Shepards pie er klassisk engelsk ret som man bare aldrig går galt i byen med. Har du rødvin og engelsksauce på lager, tilsæt da gerne et skvæt for en mere autentisk smag 🙂
Shepards pie
Antal
personer
4
Forberedelsestid
35
minutesTilberedningstid
40
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
- Mos
0,5 kg kartofler
0,5 kg pastinak, persillerødder el. knoldselleri
1 ps revet cheddar
evt. et skvæt mælk
salt og peber
- Kødsauce
400 g hakket oksekød max 10% fedt
2 alm. løg
3 gulerødder
4 fed hvidløg
3 dl vand
1 bouillonterning okse
140 g tomatpure
4 spsk balsamico
300 g ærter optøet
salt og peber
olie til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Mos
- Rengør og skræl kartofler og rodfrugter. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand – ca. 20 minutter. Imens det koger laves kødsaucen.
- Hæld vandet fra kartofler og rodfrugter, og mos det hele sammen (evt. med et skvæt mælk, men pas på at mosen ikke bliver for tynd). Jeg bruger en elpisker.
- Tilsæt revet cheddar til mosen, og smag til med salt og peber.
- Kødsauce
- Rengør, skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder.
- Opvarm en smule olie i en gryde og svits først løg og hvidløg til de klare. Tilsæt kødet og lad det brune.
- Tilsæt gulerødder, vand, bouillonterning, tomatpure og balsamico. (hvis det skal være ekstra godt, kan du erstatte 1 dl vand og balsamico med 1 glas rødvin).
- Lad saucen simre i ca. 15 minutter og tilsæt optøede ærter.
- Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere balsamico.
- Shepards pie
- Hæld kødsaucen op i et ildfast fad og fordel kartoffelmosen henover som et låg.
- Bag den midt i ovnen i 30-40 minutter til mosen er gylden.
Ummm.. En af mine farvoritter
Er det en hel pose cheddar man putter i mosen?
Ja 🙂 Som der står i opskriften 😉
Lader du kartoflerne og den valgte rodfrugt koge lige så lang tid? Bliver kartoffelmosen vandet?
Oplever nemlig hvis jeg laver kartoffelmos med broccoli eller blomkål, så bliver det meget vandet.
De koger lige lang tid ja 🙂 Mosen bliver fin og ikke vandet.