fladbrød med gyros

Fladbrød med kyllingegyros og tzatziki

Jeg er ret stor fan af græsk mad, og for mit vedkommende, er der rigtig meget feriestemning forbundet med smagen af de lækre græske retter. Friskbagte fladbrød med gyros, sprød salat og tzatziki er nok én af min største favoritter, så derfor skal de selvfølgelig med her på bloggen 😉 Det kræver lidt forberedelse med madbrødene (som ellers er ret nemme at lave), men jeg lover at retten er værd at stå lidt længere tid i køkkenet for 🙂

Fladbrød med kyllingegyros og tzatziki

3 from 14 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Græsk, Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 portion fladbrød (se opskrift)

  • Kyllingegyros
  • 400 g kyllingebryst, -inderfilet eller -lårfilet

  • 2 tsk oregano

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk rosmarin

  • 0,5 tsk chilipulver

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk citronsaft

  • 2 spsk olie

  • salt og peber

  • Tzatziki
  • 1 agurk

  • 3 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt

  • 2 fed hvidløg

  • salt og peber

  • Andet
  • 0,5 iceberg el. lign.

  • 4 tomater

  • evt. rødløg

Sådan gør du

  • Start med at lave dejen til fladbrødene (se opskrift).
  • Skær kyllingen i strimler og vend den sammen med krydderier, citronsaft og olie. Lad det stå og trække i marinaden i køleskabet – gerne 30 minutter eller længere.
  • Gennemsteg kyllingen i marinade på panden.
  • Tzatziki
  • Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
  • Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
  • Snit salat, tomat og evt. rødløg.
  • Server tzatziki sammen med stegt gyros, fladbrød og salat

2 Comments

  1. Rikke Brochholm

    Det ser mega lækkert ud!! Kommer det på næste uges madplan?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*