flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

Dagens menu står på lækker omgang flæskesteg med tilbehør, mums 😀 Nogen ville måske tænke, at flæskesteg da ikke hører til på en sund madplan, men det kan den altså sagtens 🙂 Det hele handler om mængden af kød og sauce, og så sørge for at en god portion grøntsager til, så kan flæskesteg sagtens være en del af sund kost. Velbekomme!

Flæskesteg med sprød svær

5 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500-700 gram flæskesteg svinekam

  • 1 kg kartofler

  • 0,5 kg gulerødder

  • 1 ps grønne bønner haricots verts

  • rødkål u. sukker

  • laurbærblade

  • salt og peber

  • kulør

  • jævning, mel og vand

  • sukker

Sådan gør du

  • Flæskesteg
  • Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt – husk at komme ned imellem sværen.
  • Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den “grill program” de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
  • Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
  • Tilbehør
  • Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.
  • Sauce
  • Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
  • Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.

Noter

  • Pris pr. mand: 10-13 kr

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 6 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*