Torsdagens rugbrødsdag står på lækre nylavede frikadeller med gnavegrønt.
Rugbrød med hjemmelavede frikadeller og gnavegrønt
Antal
personer
4
Forberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
10
minutesFrysegnet
Ja
Det skal du bruge
400 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
1 alm løg
1 æg
1 dl minimælk
3 spsk havregryn
1,5 tsk salt
peber
2 spsk olie
- Tilbehør
rugbrød
rødkål u. sukker
500 gr grøntsager i stave af hvad du har tilovers (tomat, agurk, gulerødder, peberfrugt)
Sådan gør du
- Rør kødet med fintrevet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
- Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.