Torsdagens rugbrødsdag står på lækre nylavede frikadeller med gnavegrønt.

Rugbrød med hjemmelavede frikadeller og gnavegrønt
Ingredienser
- 400 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
- 1 alm løg
- 1 æg
- 1 dl minimælk el. fraiche el. hytteost
- 3 spsk havregryn
- 1,5 tsk salt
- peber
- 2 spsk olie
Tilbehør
- rugbrød
- rødkål u. sukker
- 500 gr grøntsager i stave af hvad du har tilovers
Sådan gør du
- Rør kødet med fintrevet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
- Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n