Rugbrød med frikadeller

Rugbrød med hjemmelavede frikadeller og gnavegrønt

Torsdagens rugbrødsdag står på lækre nylavede frikadeller med gnavegrønt.

Rugbrød med hjemmelavede frikadeller og gnavegrønt

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

10

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g 400 hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt

  • 1 1 alm løg

  • 1 1 æg

  • 1 dl 1 minimælk

  • 3 spsk 3 havregryn

  • 1,5 tsk 1,5 salt

  • peber

  • 2 spsk 2 olie

  • Tilbehør
  • rugbrød

  • rødkål u. sukker

  • 500 gr 500 grøntsager i stave af hvad du har tilovers (tomat, agurk, gulerødder, peberfrugt)

Sådan gør du

  • Rør kødet med fintrevet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
  • Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*