Rugbrød med frikadeller

Rugbrød med hjemmelavede frikadeller og gnavegrønt

Torsdagens rugbrødsdag står på lækre nylavede frikadeller med gnavegrønt.

Rugbrød med frikadeller

Rugbrød med hjemmelavede frikadeller og gnavegrønt

No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
  • 1 alm løg
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk el. fraiche el. hytteost
  • 3 spsk havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • peber
  • 2 spsk olie

Tilbehør

  • rugbrød
  • rødkål u. sukker
  • 500 gr grøntsager i stave af hvad du har tilovers

Sådan gør du
 

  • Rør kødet med fintrevet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
  • Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*