Frikadeller med cremet blomkålssalat

I dag skal vi have en let og lækker sommerklassiker 😛 Frikadeller med en sundere fortolkning af traditionel kartoffelsalat, nemlig en lækker cremet blomkålssalat 🙂

Print Recipe
Cremet blomkålssalat
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt purløg el. persille
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep gerne dijon
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • evt 4-5 drueagurker/pickles i fine tern
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt purløg el. persille
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep gerne dijon
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • evt 4-5 drueagurker/pickles i fine tern
Instruktioner
  1. Vask og del blomkålen i små mundrette buketter. Radiserne vaskes, toppen skæres af og resten af radisen skæres i tynde skiver.
  2. Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog blomkålsbuketterne 5-7 minutter - de skal stadig have en del bid. Køl blomkålen helt.
  3. Bland resten finthakket purløg/persille, fraiche, mayo, sennep, sukker, salt og peber til en dressing. Har du en rest drueagurker eller lignende i køleskabet, kan du hakker 4-5 stykker og komme i dressingen - det smager super godt.
  4. Vend den afkølede blomkål sammen med radiser og dressing. Stil på køl indtil den skal bruges.
  5. Salaten er rigtig god til grillet kød, pølser eller frikadeller.
Recipe Notes

Pris pr person: 8-9 kr

Del denne opskrift
 
Print Recipe
Frikadeller
Region Svinekød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 4-500 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
  • 1 stort løg fint revet
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 3 spsk havregryn
  • 1-2 tsk. salt
  • peber
  • 1,5 spsk olie
Region Svinekød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 4-500 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
  • 1 stort løg fint revet
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 3 spsk havregryn
  • 1-2 tsk. salt
  • peber
  • 1,5 spsk olie
Instruktioner
  1. Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
  2. Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *