Fiskepakker med hurtige madbrød

Fiskepakker er en super nem og børnevenlig fiskeret, der kan varieres i det uendelige. Den hvide fisk har en meget mild smag, og tager faktisk mest smag fra krydderier, grøntsager og citron. Fiskepakkerne spises med nybagt brød til. Hvis du starter med at lave madbrødene, så passer det med at ovnen er varm til fiskepakkerne, og imens fiskepakkerne bager, kan brødene køle let af 🙂

Print Recipe
Grove madbrød
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Instruktioner
  1. Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
  4. TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
  5. Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
  6. Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Recipe Notes

Pris: ca. 1 kr pr. bolle

Del denne opskrift
 
Print Recipe
Fiskepakker
Region Fisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 300 g sej filet optøet
  • 2 store gulerødder i skiver
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 tomater i tern
  • 1 løg i tern
  • citronsaft
  • olie
  • salt og peber
  • paprika
  • Bagepapir + madsnor
Region Fisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 300 g sej filet optøet
  • 2 store gulerødder i skiver
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 tomater i tern
  • 1 løg i tern
  • citronsaft
  • olie
  • salt og peber
  • paprika
  • Bagepapir + madsnor
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180-200 grader.
  2. Skræl, vask og snit grøntsagerne fint.
  3. Tag to stykker bagepapir til hver fiskepakke og læg dem oven på hinanden.
  4. Fordel grøntsagerne i de 4 pakker
  5. Fordel fisken oven på grøntsagerne, hæld 1 tsk olie på hver fisk, samt et skvæt citronsaft og drys med salt, peber og paprika.
  6. Tag nu hvert hjørne af bagepapiret, og saml det til en lille pakke og bind den sammen i toppen med et stykke madsnor.
  7. Sæt fiskepakkerne på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 22-25 minutter.
  8. Servér med godt brød eller grov bulgur.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *