Denne opskrift er perfekt til de dage hvor det skal være lækkert, men gerne må gå lidt stærkt. Måden at lave mosen på kan bruges med diverse frosne grøntsager, og er en fremgansmåde jeg tit bruger i hverdagen, hvis der ikke lige er tid til at stå og skrælle en masse kartofler 🙂
Fyldt kylling med broccolimos og græskar
Ingredienser
Fyldt kylling
- 400 g kyllingebryst
- 45 g grøn pesto
- 4 skiver parma- el. schwarzwälder skinke
Tilbehør
- 1 hokkaido græskar
- 1 spsk olie
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk timian
- salt og peber
Broccolimos
- 400 g broccoli, frost
- 125 g kartoffelmospulver
- kogevand fra broccolien
- salt
Sådan gør du
Fyldt kylling
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Del kyllingen i 4 lige store stykker (hvis du ikke har 4 bryster) og flæk stykker åben på midten. Fyld kyllingen med grøn pesto og luk kyllingebrystet sammen. Vikkel et stykke parmeskinke rundt om den fyldte kylling.
- Kyllingebrysterne placeres i den ene side af en bageplade med bagepapir. I den anden side placerer du græskarstykkerne.
Græskar
- Vask græskaret og skær det over på midten. Skrab kernerne ud og skær enderne af (skallen skal blive på). Skær græskaret i store tern.
- Pres hvidløg i olien og tilsæt timian. Vend græskarternene sammen med hvidløgsolien. Fordel græskarstykkerne på bagepladen og drys med lidt salt og peber.
- Bag kylling og græskar i ovnen i ca. 25 minutter.
Broccolimos
- Kom broccolien i en gryde og kom vand ved så det lige akkurat dækker. Tilsæt lidt salt. Kog broccolien i ca. 10 minutter til den er blød.
- Behold vandet fra broccolien og blend broccolien til en jævn masse. Tilføj kartoffelmospulver til broccoli og kogevand, og rør det til en mos. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis der er behov for det. Smag til med salt.
- Server mosen med græskartern og den fyldte kylling.
Rigtig lækre opskrifter