Græsk farsbrød

Græsk farsbrød med kålstzatziki og ovnkartofler

Jeg elsker græsk mad, og denne græsk inspirerede ret er bestemt ingen undtagelse.

Græsk farsbrød med kålstzatziki og ovnkartofler

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Græsk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

50

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 kg kartofler

  • 2 spsk olie

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 tsk rosmarin

  • salt og peber

  • Farsbrød
  • 400 gram hakket svinekød 3-7%

  • 1 alm løg revet

  • 2 fed hvidløg

  • 1 gulerod revet

  • 1 rød peberfrugt hakket fint

  • 1 æg

  • 3 spsk havregryn

  • 1,5 tsk salt

  • 1 tsk timian

  • 0,5 tsk rosmarin

  • 0,5 tsk oregano

  • peber

  • Kålstzatziki
  • 500 g spidskål eller hvidkål

  • 2 dl fraiche 5%

  • 2 fed hvidløg

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, samt 1 spsk citronsaft, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
  • Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter (vent evt. med at smide dem i ovnen, til at du har lavet farsbrødet).
  • Farsbrød
  • Riv løg, hvidløg og gulerødder, og hak peberfrugten fint. Rør ingredienserne til farsbrødet sammen. Pensel et ildfastfad med lidt olie og form farsen til et brød i fadet.
  • Farsbrødet bages i ovnen ca. 45 minutter.
  • Kåltzatziki
  • Imens farsbrød og kartofler er i ovnen kan du lave kåltzatziki. Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises. (Kålen kan vædde lidt, så rør salaten igennem inden servering).
  • Servér farsbrødet i skiver med kartoffelbåde og kåltzatziki.

One Comment

  1. Jeg har opdaget dig og dine madplaner for nyligt og hele familien er fan. Tusind tak for dit store arbejde.
    Men et lille ønske fra os kunne være, at der var lidt flere opskrifter med kortere tilberedningstid i hverdagene. Vi har kun ca. 30-40 minutter til at lave aftensmad i hverdagen (vi spiser oftest 50 minutter efter, vi er kommet ind af døren efter arbejde/instituition), da vores børn er små og kommer tidligt i seng.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*