Græsk-farsbrød

Græsk farsbrød med kålstzatziki og ovnkartofler

Jeg elsker græsk mad, og denne græsk inspirerede ret er bestemt ingen undtagelse.

Græsk-farsbrød

Græsk farsbrød med kålstzatziki og ovnkartofler

3.54 fra 26 stemmer
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 50 min
Ret Græsk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber

Farsbrød

  • 400 gram hakket svinekød el svin/kalv max 10%
  • 1 alm løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk oregano
  • peber

Kålstzatziki

  • 500 g spidskål eller hvidkål
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, samt 1 spsk citronsaft, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
  • Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter (vent evt. med at smide dem i ovnen, til at du har lavet farsbrødet).

Farsbrød

  • Riv løg, hvidløg og gulerødder, og hak peberfrugten fint. Rør ingredienserne til farsbrødet sammen. Pensel et ildfastfad med lidt olie og form farsen til et brød i fadet.
  • Farsbrødet bages i ovnen ca. 45 minutter.

Kåltzatziki

  • Imens farsbrød og kartofler er i ovnen kan du lave kåltzatziki. Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises. (Kålen kan vædde lidt, så rør salaten igennem inden servering).
  • Servér farsbrødet i skiver med kartoffelbåde og kåltzatziki.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Jeg har opdaget dig og dine madplaner for nyligt og hele familien er fan. Tusind tak for dit store arbejde.
    Men et lille ønske fra os kunne være, at der var lidt flere opskrifter med kortere tilberedningstid i hverdagene. Vi har kun ca. 30-40 minutter til at lave aftensmad i hverdagen (vi spiser oftest 50 minutter efter, vi er kommet ind af døren efter arbejde/instituition), da vores børn er små og kommer tidligt i seng.

  2. Anita Jensen

    Super lækker opskrift og virkelig børnevenlig både til at spise men også til at deltage aktivt i madlavning. Vi herhjemme ser frem til hver dag hvor dine skønne madplaner kommer og vi i fælleskab kan snakke om hvad vi skal have i løbet af ugen. Det har giver os mere tid til at gå en ekstra tur eller hygge med et spil 🙂 Tak for det kæmpe stykke arbejde du sætter i madplanerne hver eneste uge 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*