kylling og coleslaw

Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler

Disse sunde og lækre kyllingefrikadeller kan bruges både til aftensmaden, og som lækkert pålæg i madpakken 🙂 Jeg laver tit en stor portion frikadeller og kommer i fryseren, så har jeg altid noget nemt og sundt at hive opad fryseren på de travle dage.

kylling og coleslaw

Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler

3.60 fra 5 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Frikadeller

  • 400 gram hakket kylling max 10% fedt
  • 1 æg
  • 1 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk havregryn
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk salt
  • peber

Coleslaw

  • 500 g hvidkål el. spidskål
  • 4 gulerødder
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber

Kartofler

  • 1 kg kartofler
  • paprika
  • salt og peber
  • 1 spsk olie

Sådan gør du
 

Kartofler

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både.
  • Vend kartoflerne med rapsolie, samt paprika, salt og peber
  • Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.

Frikadeller

  • Riv løg og hvidløg.
  • Bland kylling med revet løg, hvidløg, æg, sennep, salt og peber.
  • Bland raspen i farsen og stil den på køl i 15 minutter.
  • Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie

Coleslaw

  • Snit kålen fint. Riv gulerødderne.
  • Bland spidskål og gulerødder i en skål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen: fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne.
  • Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget

  2. Hvor meget rasp skal der i? Det står ingen steder i opskriften

3.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*