Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler

coleslaw.png

Disse sunde og lækre kyllingefrikadeller kan bruges både til aftensmaden, og som lækkert pålæg i madpakken 🙂 Jeg laver tit en stor portion frikadeller og kommer i fryseren, så har jeg altid noget nemt og sundt at hive opad fryseren på de travle dage.

Print Recipe
Kyllingefrikadeller m. ovnkartofler og coleslaw
Region Kylling
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
Ingredienser
Frikadeller:
  • 400 gram hakket kylling max 10% fedt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk god sennep jeg bruger dijon
  • 1-2 spsk rasp
  • 1 tsk salt
  • peber
Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • 500 g hvidkål el. spidskål
  • 5 gulerødder
  • 2,5 dl cheasy fraishe 5%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk sukker
  • paprika
  • salt og peber
  • olie
Region Kylling
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
Ingredienser
Frikadeller:
  • 400 gram hakket kylling max 10% fedt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk god sennep jeg bruger dijon
  • 1-2 spsk rasp
  • 1 tsk salt
  • peber
Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • 500 g hvidkål el. spidskål
  • 5 gulerødder
  • 2,5 dl cheasy fraishe 5%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk sukker
  • paprika
  • salt og peber
  • olie
Instruktioner
Kartofler:
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både.
  3. Vend kartoflerne med rapsolie, samt paprika, salt og peber
  4. Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
Frikadeller:
  1. Riv løg og hvidløg.
  2. Bland kylling med revet løg, hvidløg, æg, sennep, salt og peber.
  3. Bland raspen i farsen og stil den på køl i 15 minutter.
  4. Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
Coleslaw:
  1. Snit kålen fint. Riv gulerødderne.
  2. Bland spidskål og gulerødder i en skål.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen: cheasy fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne.
  4. Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
  5. Sammensæt din tallerken med frikadeller, coleslaw og kartofler efter Y-tallerkenmodellen.
Recipe Notes

Pris pr. person: ca. 11-14 kr

Del denne opskrift
 

One thought on “Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *