kylling og coleslaw

Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler

Disse sunde og lækre kyllingefrikadeller kan bruges både til aftensmaden, og som lækkert pålæg i madpakken 🙂 Jeg laver tit en stor portion frikadeller og kommer i fryseren, så har jeg altid noget nemt og sundt at hive opad fryseren på de travle dage.

Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler

3 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

50

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Frikadeller
  • 400 gram hakket kylling max 10% fedt

  • 1 æg

  • 1 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk rasp

  • 2 tsk sennep gerne dijon

  • 1 tsk salt

  • peber

  • Coleslaw
  • 500 g hvidkål el. spidskål

  • 5 gulerødder

  • 2 dl fraiche 5%

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 tsk sennep gerne dijon

  • 2 tsk sukker

  • salt og peber

  • Kartofler
  • 1 kg kartofler

  • paprika

  • salt og peber

  • olie

Sådan gør du

  • Kartofler
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både.
  • Vend kartoflerne med rapsolie, samt paprika, salt og peber
  • Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
  • Frikadeller
  • Riv løg og hvidløg.
  • Bland kylling med revet løg, hvidløg, æg, sennep, salt og peber.
  • Bland raspen i farsen og stil den på køl i 15 minutter.
  • Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
  • Coleslaw
  • Snit kålen fint. Riv gulerødderne.
  • Bland spidskål og gulerødder i en skål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen: fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne.
  • Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*