Disse sunde og lækre kyllingefrikadeller kan bruges både til aftensmaden, og som lækkert pålæg i madpakken 🙂 Jeg laver tit en stor portion frikadeller og kommer i fryseren, så har jeg altid noget nemt og sundt at hive opad fryseren på de travle dage.
Kyllingefrikadeller med coleslaw og ovnkartofler
Ingredienser
Frikadeller
- 400 gram hakket kylling max 10% fedt
- 1 æg
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk havregryn
- 2 tsk sennep
- 1 tsk salt
- peber
Coleslaw
- 500 g hvidkål el. spidskål
- 4 gulerødder
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sennep
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Kartofler
- 1 kg kartofler
- paprika
- salt og peber
- 1 spsk olie
Sådan gør du
Kartofler
- Tænd ovnen på 200 grader
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Vend kartoflerne med rapsolie, samt paprika, salt og peber
- Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
Frikadeller
- Riv løg og hvidløg.
- Bland kylling med revet løg, hvidløg, æg, sennep, salt og peber.
- Bland raspen i farsen og stil den på køl i 15 minutter.
- Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
Coleslaw
- Snit kålen fint. Riv gulerødderne.
- Bland spidskål og gulerødder i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen: fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne.
- Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget
Hvor meget rasp skal der i? Det står ingen steder i opskriften