Grov pizzadej med fuldkorn

En super lækker pizzadej med fuldkorn.

Grov pizzadej med fuldkorn

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Bagværk
Antal

1

portion
Forberedelsestid

1

minute
Hævetid

45

minutes

Det skal du bruge

  • 25 g gær

  • 3 dl lunkent vand

  • 2 spsk olie

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 150 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)

  • 300 g hvedemel el. pizzamel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
  • Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
  • Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
  • (Personligt plejer jeg at lave dejen om eftermiddagen så snart jeg kommer hjem, og så ellers ælte den 1-2 gange undervejs).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*