Jeg har været så heldig, at besøge Grækenland mange gange efterhånden, og jeg er blevet meget begejstret for det græske køkken <3 En af mine græske yndlingsretter er Stifado, en super lækker simreret med oksekød, masser af varme krydderier og en god sjat rødvin 😀
Retten er budgetvenlig, super nem at gå til og så passer den stort set sig selv, når det hele er gryden – helt perfekt til en aften med gæster hvor man hellere vil være social end at stå i køkkenet 🙂

Billig gæstemad: Stifado
Ingredienser
Stifado
- 1 kg oksebov eller oksetykkam
- 1 spsk olie til stegning
- 6 store løg
- 5 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- 4 dl rødvin
- 140 g tomatpure
- 1 tsk rosmarin
- 1 spsk oregano
- 3 laurbærblade
- 2 kanelstænger
- 1 oksebouillonterning
- 2 dl vand
- skrællen fra 1 øko. citron
- salt og peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1 kg pastinakker og persillerødder
- 2 spsk olie
- paprika
- salt
Sådan gør du
- Skær oksekødet i grove tern.
- Løg skrælles og skæres i både. Pil hvidløgene. Brug en kartoffelskræller til at skrælle store stykker citronskal af (kun det gule).
- Opvarm olie i en stor gryde og svits kød, løg og hvidløg.
- Tilføj tomater, vin, tomatpure, vand, bouillonterning, citronskaller samt krydderier. Du kan vælge at lade det hele småsimre i gryden i 2-3 timer (jo længere jo bedre) eller du kan komme det hele i en stegeso og lad det simre i ovnen ved 150 grader i 2-3 timer, meget gerne længere).
- Lad retten simre indtil kødet er kogt helt mørt og væden kogt ind omkring kødet og løgene.
- Smag til med salt og peber.
- Inden serveringen fjernes for så vidt muligt citronskaller, laurbærblade og kanelstænger.
Tilbehør
- Skræl, vask og skær kartofler og rodfrugter i skiver.
- Vend skiverne med lidt olie samt paprika og salt.
- Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter indtil de er gyldne og let sprøde.
Elsker Stifado og denne her der nem og lækker ud. Den vil jeg servere på lørdag til mine 16 gæster.
Dejligt. håber det bliver en succes 🙂