Pizzatærte er en lidt anderledes tærte uden æg – selvfølgelig stadig super lækker og fyldt med fuldkorn og grøntsager 🙂
Grov pizzatærte med grøn salat
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
40
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Tærtedej
150 g fuldkornsmel grahamsmel, fuldkornshvedemel, osv.
100 g havregryn
4 spsk hvedemel
2 spsk olie rapsolie eller olivenolie
4 spsk cheasy fraiche 5%
0,5 tsk salt
1 dl vand
- Fyld
2 spsk olie til stegning
2 alm. løg i tern
2 fed hvidløg
1 aubergine i fine tern
2 gulerødder revet
1 ds hakkede tomater
70 g tomatpure
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 tsk paprika
salt og peber
1 ps cheasy mozzarella 13%
- Grøn salat
0,5 iceberg snittet
0,5 agurk i skiver/tern
1 ds majs
2 tomater
2 gulerødder revet
evt. en rest peberfrugt, ærter, broccoli, blomkål eller hvad du har.
Sådan gør du
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
- Fyld
- Opvarm olien i en gryde, og svits løg tern og hvidløg et par minutter.
- Tilføj aubergine, gulerødder, hakkede tomater og tomatpure, og lad det simre.
- TIlsæt krydderier og lad det simre. Smag til med salt og peber, og evt. mere krydderi.
- Fordel saucen på den forbagte tærtedej, og slut af med revet mozzerella.
- Bag tærten i ca. 14-18 minutter.
- Grøn salat
- Vask og snit salaten. Bland ingredienserne sammen og stil på køl indtil brug.
Hvis man har en datter der ikke er så glad for aubergine, kan man så skifte den ud med squash?
Det kan du sagtens 🙂
Suuuper lækker opskrift. 😉