Dagens menu står på grove pirogger med masser af smag og lækkert fyld. Når jeg laver pirogger laver jeg altid dobbelt portion, så vi har noget nemt og lækkert til madpakken 🙂
Grove pirogger med oksekød og kål
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
30
minutesHævetid
30
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Dej
25 g gær
3 dl vand
2 spsk olie
1,5 tsk salt
2 tsk sukker
250 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
200-300 g hvedemel
- Fyld
2 alm. løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
250 g hvidkål eller spidskål
400 g hakket oksekød
1,5 spsk karry
1,5 tsk spidskommen
stødt chili efter smag
salt og peber
1 æg til pensling
Sådan gør du
- Dej
- Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt olie, salt, sukker og mel, hold evt. lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i mindst 30 minutter.
- Fyld
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv den groft. Riv eller hak kålen fint.
- Varm lidt olie på en pande.
- Tilsæt karry og løg og lad det svitse til løgene er klare.
- Tilsæt hvidløg og oksekød og brun kødet. Tilsæt gulerødder og hvidkål samt resten af krydderierne. Lad fyldet stege indtil grøntsagerne er faldet sammen, ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier
- Pirogger
- Ælt dejen godt igennem, og del den i cirka otte stykker – det giver mellemstore pirogger. Rul stykkerne ud til cirkler , og kom fyld på den ene halvdel.
- Pensl med æg i kanten, og vend så dejen henover fyldet, så der dannes en halvmåne. Luk kanten ved at bruge en gaffel til at trykke ned i dejen hele vejen langs kanten, og pensl tilslut med æg.
- Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ovnen i ca. 12 minutter, indtil de er gyldne og gennembagt.
- Server evt de lune pirogger med en grøn salat.
Noter
- Tip! Piroggerne er også rigtig gode i madpakken.
Lækker ret, som man helt klart bliver mæt af
Må man fryse dem ned?