Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon

Ugens rugbrødsdag står på en lækker kyllingesalat som også er meget velegnet til madpakken, hvis man har en rest til overs.

I opskriften bliver der brugt kylling i tern for at gøre det nemt og hurtigt, det skal dog siges at hvis du bruger kyllingebryst eller inderfilet, som du selv koger, så bliver salaten endnu bedre 🙂

Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Rugbrød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

10

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Kyllingesalat
  • 300 g kylling i tern eller fersk kylling

  • 2 dl cheasy fraiche 5%

  • 1 æble gerne syrligt

  • 1 tsk karry

  • 0,5-1 tsk dijonsennep

  • 1 tsk citronsaft

  • 0,5 tsk sukker

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 125 g kalkunbacon i skiver

  • fuldkornsboller eller rugbrød

  • evt. en håndfuld salat

  • 4 store gulerødder i stave

  • 0,5 agurk i stave

Sådan gør du

  • Kyllingesalat
  • Bruger du rå kylling, så start med at koge den ca. 20 minutter i letsaltet vand. Køl kødet ned og skær det i mundretter bider.
  • Vask og skær æblet i fine tern. Bland alle ingredienserne sammen til kyllingesalaten og smag til med salt og peber, og evt. mere karry.
  • Lad salaten trække i køleskabet indtil servering.
  • Tilbehør
  • Steg kalkunbacon sprødt på en pande ved middelvarme.
  • Skræl og skær gulerødder og agurk i stave.
  • Rist evt. rugbrød eller boller på en brødrister og fyld dem kyllingesalat, kalkunbacon og evt. en håndfuldsalat.
  • Server med grøntsagsstave.

2 Comments

  1. Hvordan er det med energifordelingen i madplanen? Hvis man gerne vil i (lille) kalorieunderskud, kan man så stadig følge ovenstående madplan?
    Tak for et genialt koncept 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*