Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon

Ugens rugbrødsdag står på en lækker kyllingesalat som også er meget velegnet til madpakken, hvis man har en rest til overs.

I opskriften bliver der brugt kylling i tern for at gøre det nemt og hurtigt, det skal dog siges at hvis du bruger kyllingebryst eller inderfilet, som du selv koger, så bliver salaten endnu bedre 🙂

Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling, Rugbrød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kyllingesalat

  • 300 g kylling i tern eller fersk kylling
  • 2 dl cheasy fraiche 5%
  • 1 æble
  • 1 tsk karry
  • 0,5-1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt og peber

Tilbehør

  • 125 g kalkunbacon i skiver el. serrano
  • 8 skiver rugbrød
  • evt. en håndfuld salat
  • 4 store gulerødder
  • 0,5 agurk

Sådan gør du
 

Kyllingesalat

  • Bruger du rå kylling, så start med at koge den ca. 20 minutter i letsaltet vand. Køl kødet ned og skær det i mundretter bider.
  • Vask og skær æblet i fine tern. Bland alle ingredienserne sammen til kyllingesalaten og smag til med salt og peber, og evt. mere karry.
  • Lad salaten trække i køleskabet indtil servering.

Tilbehør

  • Steg kalkunbacon/serrano sprødt på en pande ved middelvarme.
  • Skræl og skær gulerødder og agurk i stave.
  • Rist evt. rugbrød eller boller på en brødrister og fyld dem kyllingesalat, kalkunbacon og evt. en håndfuldsalat.
  • Server med grøntsagsstave.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Hvordan er det med energifordelingen i madplanen? Hvis man gerne vil i (lille) kalorieunderskud, kan man så stadig følge ovenstående madplan?
    Tak for et genialt koncept 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*