Gullash med grøn mos

Dagens menu står på en lækker omgang gullash med grøn mos. Vil man hellere have rodfrugter eller blomkål i sin mos, kan man erstatte broccolien med disse 🙂

Print Recipe
Gullash med mos
Region Oksekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Rodfrugtmos
  • 1 kg kartofler
  • 1 broccoli eller en pose fra frost
  • evt. et skvæt mælk
  • salt og peber
Gullash
  • 3-400 g oksekød i tern
  • 3 løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk paprika
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 140 g tomatpure
  • 0,5 tsk chili stødt
  • 5 gulerødder i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning okse
  • salt og peber
Region Oksekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Rodfrugtmos
  • 1 kg kartofler
  • 1 broccoli eller en pose fra frost
  • evt. et skvæt mælk
  • salt og peber
Gullash
  • 3-400 g oksekød i tern
  • 3 løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk paprika
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 140 g tomatpure
  • 0,5 tsk chili stødt
  • 5 gulerødder i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning okse
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Opvarm olie i en gryde og brun oksekødet ved høj varme.
  2. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og lad det svitse med 1 minut.
  3. Tilsæt paprika, spidskommen, chili og tomatpure og lad det svits 10 sekunder.
  4. Tilsæt vand, bouillonterning, peberfrugt og gulerødder, og lad det simre under låg imens du laver mos - gerne længere. Når jeg har god tid, lader jeg den simre 1-2 timer, så bliver den ekstra god.
  5. Smag til med salt og peber.
Rodfrugtmos
  1. Kartofler skrælles og skæres i grove tern. Broccoli vaskes og skæres i grove stykker - du skal også brugestokken.
  2. Kom grøntsager i en stor gryde og dæk lige akkurat med vand. Lad det koge til kartoflerne og broccolien er møre.
  3. Hæld vandet fra og tilsæt salt og evt. lidt mælk. Mos det hele til mos - jeg bruger håndmikseren.
  4. Servér med masser af lækker gullash.
Recipe Notes

Pris: 12-14 kr

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *