gullash

Gullasch med grøn mos

Dagens menu står på en lækker omgang gullasch med grøn mos. Vil man hellere have rodfrugter eller blomkål i sin mos, kan man erstatte broccolien med disse 🙂

Gullasch med grøn mos

0 from 0 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Oksekød, Simremad
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

40

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Grøn mos
  • 1 kg 1 kartofler

  • 1 1 broccoli eller en pose fra frost

  • evt. et skvæt mælk

  • salt og peber

  • Gullasch
  • 300 g 300 oksekød i tern

  • 1 pk 1 bacon i tern evt. fedtreduceret

  • 3 3 alm. løg i tern

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 spsk 2 paprika

  • 0,5 tsk 0,5 spidskommen

  • 140 g 140 tomatpure

  • 0,5 tsk 0,5 chili el. cayennepeber

  • 5 5 gulerødder i tern

  • 1 1 rød peberfrugt i tern

  • 5 dl 5 vand

  • 1 1 bouillonterning okse

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm olie i en gryde og brun først bacon og dernæst oksekødet ved høj varme.
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og lad det svitse med 1 minut.
  • Tilsæt paprika, spidskommen, chili og tomatpure og lad det svits 10 sekunder.
  • Tilsæt vand, bouillonterning, peberfrugt og gulerødder, og lad det simre under låg imens du laver mos – gerne længere. Når jeg har god tid, lader jeg den simre 1-2 timer, så bliver den ekstra god.
  • Smag til med salt og peber.
  • Grøn mos
  • Kartofler skrælles og skæres i grove tern. Broccoli vaskes og skæres i grove stykker – du skal også brugestokken.
  • Kom grøntsager i en stor gryde og dæk lige akkurat med vand. Lad det koge til kartoflerne og broccolien er møre.
  • Hæld vandet fra og tilsæt salt og evt. lidt mælk. Mos det hele til mos – jeg bruger håndmikseren.
  • Servér med masser af lækker gullasch.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Helt vildt lækkert!
    Jeg havde meget god tid, så den har stået i 5 timer og simret, MUMS!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*