Gullasch med grøn mos

Dagens menu står på en lækker omgang gullasch med grøn mos. Vil man hellere have rodfrugter eller blomkål i sin mos, kan man erstatte broccolien med disse 🙂

Gullasch med grøn mos

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød, Simremad
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Grøn mos
  • 1 kg kartofler

  • 1 broccoli eller en pose fra frost

  • evt. et skvæt mælk

  • salt og peber

  • Gullasch
  • 300 g oksekød i tern

  • 1 pk bacon i tern evt. fedtreduceret

  • 3 alm. løg i tern

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk paprika

  • 0,5 tsk spidskommen

  • 140 g tomatpure

  • 0,5 tsk chili el. cayennepeber

  • 5 gulerødder i tern

  • 1 rød peberfrugt i tern

  • 5 dl vand

  • 1 bouillonterning okse

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm olie i en gryde og brun først bacon og dernæst oksekødet ved høj varme.
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og lad det svitse med 1 minut.
  • Tilsæt paprika, spidskommen, chili og tomatpure og lad det svits 10 sekunder.
  • Tilsæt vand, bouillonterning, peberfrugt og gulerødder, og lad det simre under låg imens du laver mos – gerne længere. Når jeg har god tid, lader jeg den simre 1-2 timer, så bliver den ekstra god.
  • Smag til med salt og peber.
  • Grøn mos
  • Kartofler skrælles og skæres i grove tern. Broccoli vaskes og skæres i grove stykker – du skal også brugestokken.
  • Kom grøntsager i en stor gryde og dæk lige akkurat med vand. Lad det koge til kartoflerne og broccolien er møre.
  • Hæld vandet fra og tilsæt salt og evt. lidt mælk. Mos det hele til mos – jeg bruger håndmikseren.
  • Servér med masser af lækker gullasch.

One Comment

  1. Helt vildt lækkert!
    Jeg havde meget god tid, så den har stået i 5 timer og simret, MUMS!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*