Krydrede oksefrikadeller med tabouleh og pitabrød

I dag står menuen på en lidt mere eksotiske udgave af frikadeller og salat. Tabouleh (bulgursalat) og disse lækre krydrede oksefrikadeller smager af sol, sommer og sydlige himmelstrøg 😛 Hver opmærksom på ikke at stege frikadellerne alt for længe, da der bliver hurtigere tørre og kedelig, end de traditionelle danske 🙂

Print Recipe
Tabouleh
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 3 dl grov bulgur
  • 1 håndfuld persille
  • 1 løg
  • 250 g tomater
  • 1 agurk
  • 4 spsk olie gerne olivenolie
  • 5 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 3 dl grov bulgur
  • 1 håndfuld persille
  • 1 løg
  • 250 g tomater
  • 1 agurk
  • 4 spsk olie gerne olivenolie
  • 5 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Kog bulguren som anvist på posen i letsaltet vand.
  2. Hak persille og løg fint.
  3. Skær tomater og agurk i fine tern.
  4. Bland en dressing af olie, citronsaft og hvidløg.
  5. Vend det hele sammen til en salat og smag til med salt og peber.
  6. Lad gerne salaten trække i 30 minutter i køleskabet inden servering.
Del denne opskrift
 
Print Recipe
Krydrede oksefrikadeller
Region Oksekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½-1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt en håndfuld persille
Tilbehør
  • 1 portion tabouleh
  • fuldkornspita
Region Oksekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½-1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt en håndfuld persille
Tilbehør
  • 1 portion tabouleh
  • fuldkornspita
Instruktioner
  1. Bland alle ingredienserne til farsen sammen og lad farsen trækker 10 minutter i køleskabet.
  2. Rul farsen til små frikadeller og sted dem i lidt olie på en varm pande.
  3. Servér med tabouleh og lune pitabrød.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *