I dag står menuen på en lidt mere eksotiske udgave af frikadeller og salat. Tabouleh (bulgursalat) og disse lækre krydrede oksefrikadeller smager af sol, sommer og sydlige himmelstrøg 😛 Hver opmærksom på ikke at stege frikadellerne alt for længe, da der bliver hurtigere tørre og kedelig, end de traditionelle danske 🙂

Krydrede oksefrikadeller med tabouleh og pitabrød
Ingredienser
Tabouleh
- 3 dl bulgur
- 1 håndfuld persille
- 1 alm løg
- 250 g tomater
- 1 agurk
- 2 spsk olie
- 5 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Oksefrikadeller
- 400 g hakket oksekød max 10%
- 1 alm løg
- 1 æg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk rasp
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 0,5 tsk chili el. cayennepeber
- 1 tsk salt
- peber
- evt en håndfuld persille
Tilbehør
- 4 fuldkornspitaer
Sådan gør du
Tabuleh
- Kog bulguren som anvist på posen i letsaltet vand.
- Hak persille og løg fint.
- Skær tomater og agurk i fine tern.
- Bland en dressing af olie, citronsaft og hvidløg.
- Vend det hele sammen til en salat og smag til med salt og peber.
- Lad gerne salaten trække i 30 minutter i køleskabet inden servering.
Oksefrikadeller
- Bland alle ingredienserne til farsen sammen og lad farsen trækker 10 minutter i køleskabet.
- Rul farsen til små frikadeller og sted dem i lidt olie på en varm pande.
- Server med tabouleh og lune pitabrød.
Total lækker ret, meget positiv overrasket. Vil dog gerne anbefale at fjerne kerner fra tomaterne, så bliver salaten ikke så sjasket. Men tak fordi dine opskrifter gør, at vi tør kaste os ud i noget nyt.
Dejlig nem ret, hvor både børn og voksne bliver mætte. Børnene syntes det var sjovt selv at samle deres pitabrød som de gerne ville med de forskellige ingredienser.
Virkelig lækker ret!!!!!
Virkelig lækker ret ! Jeg har lavet den flere gange ! Og kommer helt sikkert til at lave den igen.