Gyros med spidskålstzatziki og pitabrød

Jeg er ret stor fan af græsk mad, så derfor skal vi selvfølgelig prøve kræfter med lækker omgang gyros servéret med lune pitabrød, sprød spidskålstzatziki og grønt 😛

Print Recipe
Gyros med svinekød og spidskålstzatziki
Region Græsk, Svinekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
Gyros
  • 400 g svinekød i tern eller svinemørbrad el. koteletter skåret i tern
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Spidskålstzatziki
  • 500 g spidskål eller hvidkål
  • 2,5 dl cheasy fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Tilbehør
  • 8 fuldkornspitaer
  • 0,5 agurk i tern
  • 2 tomater i skiver
Region Græsk, Svinekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
Gyros
  • 400 g svinekød i tern eller svinemørbrad el. koteletter skåret i tern
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Spidskålstzatziki
  • 500 g spidskål eller hvidkål
  • 2,5 dl cheasy fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Tilbehør
  • 8 fuldkornspitaer
  • 0,5 agurk i tern
  • 2 tomater i skiver
Instruktioner
  1. Hvis du bruger kød der ikke allerede er skåret i tern, start da med at skære fedt og scener af kødet og skær det i mundrette tern.
  2. Bland olie, citronsaft og krydderierne til gyros og vend kødet i marinaden. Lad det trække 30 minutter i køleskabet (gerne længere hvis du har tid).
  3. Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises. (Kålen kan vædde lidt, så rør salaten igennem inden servering).
  4. Opvarm en pande og steg kødet inklusiv marinade til kødet er gennemstegt.
  5. Servér gyrosen med lune pitabrød, spidskålstzatziki samt agurk og tomat.
Recipe Notes

Pris pr person: 14-15 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*