Pestokartofler kylling

Bagt kyllingebryst med pestokartofler og varm tomatsalat

I dag skal vi have en super nem og rigtig lækker menu med ovnbagt kylling, nye kartofler vendt i grøn pesto og varm tomatsalat. Har du mod på det, kan du også lave din egen pesto af enten persille, ramsløg eller basilikum, hvidløg, solsikkekerner, olivenolie og parmesanost, du finder en rigtig god opskrift på pesto her 🙂

Bagt kyllingebryst med pestokartofler og varm tomatsalat

4 from 2 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutter
Tilberedningstid

25

minutter
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 450 g 450 kyllingebryst-, lårfilet eller inderfilet optøet

  • Pestokartofler
  • 1 kg 1 kartofler

  • 1 glas 1 pesto (grøn el. rød)

  • 1 tsk 1 olie

  • salt og peber

  • Lun tomatsalat
  • 400 g 400 tomater

  • 1 1 peberfrugt

  • 2 2 store løg

  • 3-5 fed 3-5 hvidløg

  • 2 tsk 2 basilikum

  • salt og peber

  • 2 spsk 2 olie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rengør kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand til de er mører.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Bland 1 tsk pesto med 1 tsk olie, og pensel kyllingen med pesto-olien. Drys med salt og peber. Bag kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter til de er gennemstegt, men ikke tørre.
  • Når kartoflerne er kogt færdig, hæld vandet fra og vend resten af pestoen forsigtigt i kartoflerne.
  • Tomatsalat
  • Pil og hak løg samt hvidløg. Fjern kernerne og skær peberfrugten i grove terne. Tomaterne vaskes og skæres i både.
  • Varm olie på en pande og svts løg og hvidløg, til løgene er klare. TIlsæt peberfrugt og lad det hele stege et par minutter. Tilsæt tomat, basilikum, salt og peber, og varm det kort. Smag til med salt og peber.
  • Servér den lun tomatsalat sammen med de varme pesto-kartofler og kylling.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*