En skøn græskinspireret salat med masser af fylde 🙂 Meget velegnet til frokost, madpakker eller som nem aftensmad på de travle dage 🙂

Gyros salat
Antal
personer
4
Forberedelsestid
19
minutterTilberedningstid
10
minutterFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
- Kyllingegyros
400 g 400 kyllingebryst, -inderfilet eller -lårfilet
2 tsk 2 oregano
1 tsk 1 paprika
1 tsk 1 rosmarin
0,5 tsk 0,5 chilipulver
2 fed 2 hvidløg
1 spsk 1 citronsaft
1 spsk 1 olie
salt og peber
1 ds 1 kikærter
- Tzatziki
1 1 agurk
2,5 dl 2,5 fraiche 5% el. græsk yoghurt
1 fed 1 hvidløg
salt og peber
- Salat
2 hoveder 2 hjertesalat
4 4 tomater
1 1 peberfrugt (gerne grøn)
1 1 rødløg
100 g 100 feta el. salattern
Sådan gør du
- Skær kyllingen i strimler og vend den sammen med krydderier, citronsaft og olie. Hvis du har tid, så lad det evt. stå og trække i marinaden i køleskabet – gerne 30 minutter eller længere.
- Gennemsteg kyllingen i marinade på panden.
- Dræn kikærterne og skyl dem, lad dem riste med de sidste par minutter sammen med kyllingen. Smag til med salt.
- Tzatziki: Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
- Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Snit salat, tomat , peberfrugt og rødløg.
- Sammensæt en salat af hjertesalat, tomatskriver, peberfrugt, rødløg og feta i tern. Top med tzatziki og kyllingegyros samt kikærter.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n