En skøn græskinspireret salat med masser af fylde 🙂 Meget velegnet til frokost, madpakker eller som nem aftensmad på de travle dage 🙂


Gyros salat
Ingredienser
Kyllingegyros
- 350-400 g kyllingebryst, -inderfilet eller -lårfilet
- 2 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 tsk chilipulver
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olie
- salt og peber
- 1 ds kikærter eller 100 g tørrede kikærter (opblødt i 12 timer)
Tzatziki
- 1 agurk
- 2,5 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Salat
- 2 hoveder hjertesalat
- 4 tomater
- 1 peberfrugt
- 1 rødløg
- 100 g feta el. salattern
Sådan gør du
- Skær kyllingen i strimler og vend den sammen med krydderier, citronsaft og olie. Hvis du har tid, så lad det evt. stå og trække i marinaden i køleskabet – gerne 30 minutter eller længere.
- Gennemsteg kyllingen i marinade på panden.
- Dræn kikærterne og skyl dem, lad dem riste med de sidste par minutter sammen med kyllingen. Smag til med salt.
- Tzatziki: Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
- Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Snit salat, tomat , peberfrugt og rødløg.
- Sammensæt en salat af hjertesalat, tomatskriver, peberfrugt, rødløg og feta i tern. Top med tzatziki og kyllingegyros samt kikærter.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Fantastisk.
Jeg glemte kikærterne og tilsatte agurk til salaten. Det blev et hit.