Der er så mange lækre elementer i dagens ret, som kan bruges på kryds og tværs i andre retter. De hjemmelavede nuggets er selvfølgelig lækre sprøde og kan sagtens spises kolde i madpakken dagen efter. De serveres med bagt blomkål der vendt i BBQ sauce og derfor får en let hotwingsagtig smag – klar en af min yndlingsmåder at få blomkål. I må heller ikke snyde jer selv for de super nemme hvidløgskartofler, som også vil gøre sig godt til sommerens grillretter. Ingredienslisten kan måske virkelig lidt overvældende, men mange af tingene går igen, og alle elementerne er simple at lave – det er bare at kaste sig ud i det 🙂
Hjemmelavede nuggets med salsasauce, bagt BBQ blomkål og hvidløgskartofler
Ingredienser
Hjemmelavede nuggets
- 400 g hakket kylling max 10%
- 1 æg
- 2 spsk revet løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk hvedemel
- 1 tsk paprika
- 1,5 tsk salt
- peber
Panering til nuggets
- 3 dl rasp
- 1 spsk stødt løgpulver
- 1 spsk paprika
- 1 tsk salt
- 2 æg til panering
- olie til stegning
Bagt BBQ blomkål
- 1 stort blomkål
- 1 dl barbeque sauce
Hvidløgskartofler
- 1 kg kartofler,
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk smør eller smagsneutral olie
- salt
- evt. krydderurter )
Salsasauce
- 1 ds flåede tomater
- 0,25 alm. løg
- 2 spsk citronsaft
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 tsk sukker
- chili eller cayennepeber
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rør kyllingefarsen med revet løg, hvidløg, æg, mel og krydderier. Stil den på køl til du skal bruge den.
- Kartoflerne vaskes grundigt og koges i letsaltet vand til de er møre ca. 15-20 minutter. Ved de kogte kartofler med hvidløg, fedtstof og evt. krydderurter. Drys med lidt salt.
- Vask og skær blomkålen i buketter og vend buketterne sammen med din yndlings BBQ sauce. Fordel buketterne på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter.
- Kom alle ingredienserne til salsasaucen i en blender, og blend salsaen groft. Jo længere tid du blender, jo mindre struktur har salsasaucen. Smag til med chili og salt.
Hjemmelavet nuggets
- Form kyllingefarsen til småkugler (jeg brugte en stor tsk fars til hver), og tryk dem til en flad nugget.
- Paner kyllingen først i æg og dernæst i rasp blandet med krydderier.
- Steg nuggetsene på begge sidder i en smule fedtstof på panden ved middelvarme til de er gyldne og sprøde.
- Server de stegte nuggets med bbq blomkål, kartofler og salsasauce.
KÆMPE HIT!!! SÅ LÆKKERT
Elsker dine retter normalt, men de her nuggets smager for meget af salt, og tilbehøret er lidt for specielt. Måske der er en fejl i opskriften i forhold til salt?
Ingen fejl i opskriften 🙂 Jeg kan ikke ramme alle hver gang 🙂
Smager fantatisk – Familiens yndlings nuggets og lækkert tilbehør.
Superlækre nuggets. Jeg lavede dobbelt portion og brugte dog kun ca. en tsk salt pr portion. En portion panering var nok til dobbelt mængde kylling. De blev fint sprøde.
Jeg lavede andet tilbehør, da jeg ikke gerne varmer ovnen op for kun at lave blomkål. Hermed et tip til forbedring af dine ellers lækre og inspirerende opskrifter: At også tænke energiforbruget ind i retterne, så man bruger ovnen til flere ting eller alt det varme, hvis den skal varmes op.
Mvh. Pernille