hjemmelavet nuggets

Hjemmelavede nuggets med salsasauce, bagt BBQ blomkål og hvidløgskartofler

Der er så mange lækre elementer i dagens ret, som kan bruges på kryds og tværs i andre retter. De hjemmelavede nuggets er selvfølgelig lækre sprøde og kan sagtens spises kolde i madpakken dagen efter. De serveres med bagt blomkål der vendt i BBQ sauce og derfor får en let hotwingsagtig smag – klar en af min yndlingsmåder at få blomkål. I må heller ikke snyde jer selv for de super nemme hvidløgskartofler, som også vil gøre sig godt til sommerens grillretter. Ingredienslisten kan måske virkelig lidt overvældende, men mange af tingene går igen, og alle elementerne er simple at lave – det er bare at kaste sig ud i det 🙂

Hjemmelavede nuggets med salsasauce, bagt BBQ blomkål og hvidløgskartofler

4 from 10 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Hjemmelavede nuggets
  • 400 g 400 hakket kylling max 10%

  • 1 1 æg

  • 2 spsk 2 revet løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 tsk 2 hvedemel

  • 1 tsk 1 paprika (gerne røget)

  • 1,5 tsk 1,5 salt

  • peber

  • Panering til nuggets
  • 3 dl 3 rasp

  • 1 spsk 1 stødt løgpulver

  • 1 spsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 salt

  • 2 2 æg til panering

  • olie til stegning

  • Bagt BBQ blomkål
  • 1 stort 1 blomkål

  • 1 dl 1 barbeque sauce

  • Hvidløgskartofler
  • 1 kg 1 kartofler, nye eller “nemme” kartofler m. skræl

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 2 spsk 2 smør eller smagsneutral olie

  • salt

  • evt. krydderurter (persille, timian, oregano, purløg)

  • Salsasauce
  • 1 ds 1 flåede tomater

  • 0,25 0,25 alm. løg

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 0,5 tsk 0,5 spidskommen

  • 1 tsk 1 sukker

  • chili eller cayennepeber

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rør kyllingefarsen med revet løg, hvidløg, æg, mel og krydderier. Stil den på køl til du skal bruge den.
  • Kartoflerne vaskes grundigt og koges i letsaltet vand til de er møre ca. 15-20 minutter.
    Ved de kogte kartofler med hvidløg, fedtstof og evt. krydderurter. Drys med lidt salt.
  • Vask og skær blomkålen i buketter og vend buketterne sammen med din yndlings BBQ sauce. Fordel buketterne på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter.
  • Kom alle ingredienserne til salsasaucen i en blender, og blend salsaen groft. Jo længere tid du blender, jo mindre struktur har salsasaucen. Smag til med chili og salt.
  • Hjemmelavet nuggets
  • Form kyllingefarsen til småkugler (jeg brugte en stor tsk fars til hver), og tryk dem til en flad nugget.
  • Paner kyllingen først i æg og dernæst i rasp blandet med krydderier.
  • Steg nuggetsene på begge sidder i en smule fedtstof på panden ved middelvarme til de er gyldne og sprøde.
  • Server de stegte nuggets med bbq blomkål, kartofler og salsasauce.

Noter

  • Ønsker du at spare lidt fedtet, kan du bage nuggetsene i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft. De bliver dog ikke helt så sprøde.

4 Comments

  1. KÆMPE HIT!!! SÅ LÆKKERT

  2. Christina

    Elsker dine retter normalt, men de her nuggets smager for meget af salt, og tilbehøret er lidt for specielt. Måske der er en fejl i opskriften i forhold til salt?

  3. Smager fantatisk – Familiens yndlings nuggets og lækkert tilbehør.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*