kyllingeshawarma

Hjemmelavede pitabrød med kyllingshawarma og salat

Det her er altså bare super lækkert og en ret man ikke må snyde sig selv for. Man kan i princippet købe både pitabrød og kyllingshawarma færdiglavede, men hvis man har lidt ekstra tid, vil jeg klart anbefale at lave det hele fra bunden – det smager bare 10 gange så godt, det er billigere og så tager det altså heller ikke ret meget længere tid 😉

kyllingshawarma

Hjemmelavede pitabrød med kyllingshawarma og salat

4 fra 6 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kyllingshawarma

  • 400 g kyllingbryst, lårfilet el. inderfilet
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk cayennepeber el. chilipulver
  • 1 tsk salt
  • evt 0,25 tsk kanel el. kardemomme

Tilbehør

  • 1 portion fuldkorns pitabrød (opskrift)
  • 0,5 iceberg (el. anden salat)
  • 1 peberfrugt
  • 125 g tomater el. cherrytomater
  • 0,5 agurk
  • 1 alm. løg
  • evt. cremefraiche dressing

Sådan gør du
 

  • Bag pitabrødene som anvist i opskriften – du kan også bruge færdigkøbte.

Kyllingshawarma

  • Skær kyllingen i tynde strimler og kom den i en frysepose.
  • Tilsæt olie, citron, hvidløg og krydderier til kyllingen, og bland det rundt. Lad kyllingen trække i minimum 30 minutter – gerne længere.
  • Opvarm en pande og svits kyllingen til stykkerne er gennemstegt ca. 5 minutter. Servér kyllingen sammen med lun pita og salat, evt. med en klat dressing til.

Tilbehør

  • Vask og snit salat og grøntsager i skiver. I kan bruge alle de grøntsager I godt kan lide f.eks. majs, ærter, radiser, revet gulerod, spidskål, osv.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Malene Mie Caning

    Hej. Tror du man vil kunne lægge kyllingen i marinaden natten over?
    Mvh Malene

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*