Er der tid til lidt ekstra selvforkælelse om morgenen, så er disse æggemuffins helt perfekte. De kan også sagtens spises kolde på farten, og da de er fryseegnet, kan man laver et lille lager til fryseren, så man kan tage et par stykker ud om aftenen og så har man nem morgenmad næste dag – nemt, sundt og lækkert 🙂
Disse muffins er lavet med skinke, men du kan variere fyldet på 1000 måder, f.eks. med laks, porrer og spinat, kyllingestykker og broccoli, eller bare lave dem med dine grøntsagsrester 🙂
Æggemuffins
Ingredienser
- 5 æg
- 0,5 tsk salt
- 75 g skinkestrimler el. tern
- 50 g revet ost 13%
- 10 cherrytomater
- 1 lille løg
- 0,5 peberfrugt
- smør eller olie til smøre formene med
- muffinforme i silikone eller metal (papirforme kan desværre ikke holde dem)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask og snit grøntsagerne i små stykker.
- Pisk æggene med en gaffel og tilsæt salt. Tilsæt grøntsagerne, revet ost og bland det rundt.
- Smør formene med fedtstof og fordel ægge/grøntblandingen i de smurte forme.
- Når ovnen er varm, bages de i 20-25 minutter.
- Lad dem køle let af og drys evt. med peber og purløg/persille.
- Kan spises som de er eller med en skive rugbrød til.