Pitabrød med fuldkorn

Pitabrød m. fuldkorn

Lækre og nemme pitabrød med fuldkorn – perfekt til aftensmaden eller madpakken 😛

Pitabrød m. fuldkorn

4 from 4 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Bagværk
Antal

6

stk
Forberedelsestid

20

minutter
Bagetid

12

minutter
Hævetid

75

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 25 g 25 gær

  • 3 dl 3 vand, håndvarmt

  • 2 spsk 2 olie

  • 2 tsk 2 sukker

  • 2 tsk 2 salt

  • 200 g 200 hvid fuldkorns hvedemel el. grahamsmel

  • 2-300 g 2-300 hvedemel

Sådan gør du

  • Opvarm vandet til det er håndvarmt – du må ikke brænde dig på vandet, så slår du gæren ihjel.
  • Udrør gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen (dejen må ikke blive for tør) og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til boller. Brug en kagerulle til at rulle bollerne ud til pitabrød ca. 10 cm i diameter.
  • Kom bagepapir på 2 bageplader og læg 3 pitabrød på hver. Lad pitabrødene hæve ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm bages pitabrødene i ca. 12 minutter til de er gyldne.
  • Lad pitabrødene køle let af inden de flækkes og fyldes med dit yndlings fyld 🙂

7 Comments

  1. Claudia Simoni

    Ej hvor en lækker, nem og hurtig opskrift! Jeg tilføjede lidt nigellafrø til dejen det gav det extra pift.
    Mange tak, jeg tror ikke jeg kommer til at købe pita brød igen.

  2. Kan man erstatte al melen med hvedemel? Mvh Caroline

  3. Ved du om disse er velegnede til at fryse ned ?

  4. Har du prøvet opskriften som langtidshævede pitabrød? Så man evt. kan gøre dejen klar aftenen før?

    • Britt // Sund på budget

      Det har jeg desværre ikke prøvet. Men jeg har prøvet at bage dem dagen før og så lune dem når de skulle bruges, det fungerer udmærket 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*