hvide bønner i tomatsauce

Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce

En rigtig hygge-ret, som spises med masser af godt fuldkornsbrød til. Husk at de tørrede bønner skal ligge i blød i 12 timer og koges inden brug. Alternativt kan du bruge butter beans på dåse.

Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Iblødsætning

12

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 150 g hvide bønner, tørrede (skal sættes i blød i 10-12 timer og koge 1 time inden brug)

  • 1 bakke champignoner

  • 1 alm. løg

  • 2 ds flåede tomater

  • 140 g tomatpure

  • 1 dl vand (el. rødvin)

  • 2 gulerødder

  • 5 fed hvidløg

  • chili el. cayennepeber efter smag

  • 2 tsk sukker

  • 2 tsk basilikum

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk oregano

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • 125 g cheasy mozzerella 13%

  • Tilbehør
  • fuldkornsbrød, miniflutes eller baguettes

Sådan gør du

  • De tørrede bønner sættes i blød i 10-12 timer og koges 1-1,5 time (se posen!). Alternativt kan bruges butter beans på dåse.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask champignonerne grundigt for jord og skær dem i skiver.
  • Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Gulerødder skrælles og rives fint.
  • Opvarm lidt olie i en gryde. Svits champignonerne til de gyldne. Tilsæt de hvide bønner og lad dem riste med et par minutter. Hæld champignoner og bønner over i et ildfast fad.
  • Svits løg og hvidløg kort i gryden. Tilsæt flåede tomater, vand, tomatpure, revet gulerod, sukker og krydderier. (skal det være ekstra lækkert, skiftes vand ud med rødvin).
  • Lad tomatsaucen simre 10-15 minutter (gerne længere) til det hele er kogt sammen. Smag til med salt, peber og sukker.
  • Hæld saucen over champignon og bønner, og drys herefter med revet mozzerella. Det hele bages i ovnen 5-10 minutter til osten er smeltet.
  • Retten serveres med masser af godt fuldkornsbrød.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*