En rigtig hygge-ret, som spises med masser af godt fuldkornsbrød til. Husk at de tørrede bønner skal ligge i blød i 12 timer og koges inden brug. Alternativt kan du bruge butter beans på dåse.
Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
40
minutesIblødsætning
12
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
150 g hvide bønner, tørrede (skal sættes i blød i 10-12 timer og koge 1 time inden brug)
1 bakke champignoner
1 alm. løg
2 ds flåede tomater
140 g tomatpure
1 dl vand (el. rødvin)
2 gulerødder
5 fed hvidløg
chili el. cayennepeber efter smag
2 tsk sukker
2 tsk basilikum
1 tsk timian
1 tsk oregano
salt og peber
olie til stegning
125 g cheasy mozzerella 13%
- Tilbehør
fuldkornsbrød, miniflutes eller baguettes
Sådan gør du
- De tørrede bønner sættes i blød i 10-12 timer og koges 1-1,5 time (se posen!). Alternativt kan bruges butter beans på dåse.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask champignonerne grundigt for jord og skær dem i skiver.
- Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Gulerødder skrælles og rives fint.
- Opvarm lidt olie i en gryde. Svits champignonerne til de gyldne. Tilsæt de hvide bønner og lad dem riste med et par minutter. Hæld champignoner og bønner over i et ildfast fad.
- Svits løg og hvidløg kort i gryden. Tilsæt flåede tomater, vand, tomatpure, revet gulerod, sukker og krydderier. (skal det være ekstra lækkert, skiftes vand ud med rødvin).
- Lad tomatsaucen simre 10-15 minutter (gerne længere) til det hele er kogt sammen. Smag til med salt, peber og sukker.
- Hæld saucen over champignon og bønner, og drys herefter med revet mozzerella. Det hele bages i ovnen 5-10 minutter til osten er smeltet.
- Retten serveres med masser af godt fuldkornsbrød.