hvide bønner i tomatsauce

Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce

En rigtig hygge-ret, som spises med masser af godt fuldkornsbrød til. Husk at de tørrede bønner skal ligge i blød i 12 timer og koges inden brug. Alternativt kan du bruge butter beans på dåse.

hvide bønner i tomatsauce

Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce

4.08 fra 14 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g hvide bønner, tørrede kan erstattes med en dåse butterbeans
  • 1 bakke champignoner
  • 1 alm. løg
  • 2 ds flåede tomater
  • 140 g tomatpure
  • 1 dl vand (el. rødvin)
  • 2 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • chili el. cayennepeber efter smag
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk basilikum
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • 125 g cheasy mozzerella 13%

Tilbehør

  • fuldkornsbrød, miniflutes eller baguettes

Sådan gør du
 

  • De tørrede bønner sættes i blød i 10-12 timer og koges 1-1,5 time (se posen!). Alternativt kan bruges butter beans på dåse.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask champignonerne grundigt for jord og skær dem i skiver.
  • Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Gulerødder skrælles og rives fint.
  • Opvarm lidt olie i en gryde. Svits champignonerne til de gyldne. Tilsæt de hvide bønner og lad dem riste med et par minutter. Hæld champignoner og bønner over i et ildfast fad.
  • Svits løg og hvidløg kort i gryden. Tilsæt flåede tomater, vand, tomatpure, revet gulerod, sukker og krydderier.
  • Lad tomatsaucen simre 10-15 minutter (gerne længere) til det hele er kogt sammen. Smag til med salt, peber og sukker.
  • Hæld saucen over champignon og bønner, og drys herefter med revet mozzerella. Det hele bages i ovnen 5-10 minutter til osten er smeltet.
  • Retten serveres med masser af godt fuldkornsbrød.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*