Suppe

Hokkaidosuppe med ristet bacon

græskarsuppe.jpg

Hokkaidosuppe er en af mine yndlings efterårssuppe, og så den ovenikøbet sund, billig og nem at lave 🙂

 

 

Hokkaidosuppe med ristet bacon

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Supper
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 hokkaido græskar ca. 1 kg

  • 3 alm løg

  • 500 g knoldselleri

  • 3 fed hvidløg

  • 3 tsk timian

  • 1 liter vand

  • 1 bouillonterning

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • olie

  • 1 pk bacontern

  • Tilbehør
  • fuldkornsbaguette

Sådan gør du

  • Hokkaidoen vaskes og skæres over. Fjern kernerne med en ske og skær den i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
  • Knoldselleri skrælles og skæres i grove tern.
  • Svits hvidløg og løg i lidt olie i en stor gryde.
  • Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det stege i 5 minutter, hvorefter vand og bouillon hældes ved.
  • Det hele skal simre ved svag varme til grøntsagerne er møre, hvorefter suppen blendes. Tilsæt madlavningsfløde og rør rundt.
  • Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have suppen lidt tyndere.
  • Rist bacontern sprøde på en pande.
  • Server suppen med den sprød bacon og lun baguette (og evt. en klat creme fraiche hvis du har).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*