Hokkaidosuppe er en af mine yndlings efterårssuppe, og så den ovenikøbet sund, billig og nem at lave 🙂
Hokkaidosuppe med ristet bacon
Antal
4
personerForberedelsestid
15
minutterTilberedningstid
25
minutterFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
1 1 hokkaido græskar ca. 1 kg
3 3 alm løg
500 g 500 knoldselleri
3 fed 3 hvidløg
3 tsk 3 timian
1 liter 1 vand
1 1 bouillonterning
2,5 dl 2,5 oma madlavningsfløde 4%
olie
1 pk 1 bacontern
- Tilbehør
fuldkornsbaguette
Sådan gør du
- Hokkaidoen vaskes og skæres over. Fjern kernerne med en ske og skær den i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
- Knoldselleri skrælles og skæres i grove tern.
- Svits hvidløg og løg i lidt olie i en stor gryde.
- Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det stege i 5 minutter, hvorefter vand og bouillon hældes ved.
- Det hele skal simre ved svag varme til grøntsagerne er møre, hvorefter suppen blendes. Tilsæt madlavningsfløde og rør rundt.
- Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have suppen lidt tyndere.
- Rist bacontern sprøde på en pande.
- Server suppen med den sprød bacon og lun baguette (og evt. en klat creme fraiche hvis du har).