Suppe

Hokkaidosuppe med ristet bacon

græskarsuppe.jpg

Hokkaidosuppe er en af mine yndlings efterårssuppe, og så den ovenikøbet sund, billig og nem at lave 🙂

 

 

Suppe

Hokkaidosuppe med ristet bacon

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Supper
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar
  • 3 alm løg
  • 500 g knoldselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk timian
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • olie
  • 1 pk bacontern

Tilbehør

  • fuldkornsbaguette

Sådan gør du
 

  • Hokkaidoen vaskes og skæres over. Fjern kernerne med en ske og skær den i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
  • Knoldselleri skrælles og skæres i grove tern.
  • Svits hvidløg og løg i lidt olie i en stor gryde.
  • Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det stege i 5 minutter, hvorefter vand og bouillon hældes ved.
  • Det hele skal simre ved svag varme til grøntsagerne er møre, hvorefter suppen blendes. Tilsæt madlavningsfløde og rør rundt.
  • Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have suppen lidt tyndere.
  • Rist bacontern sprøde på en pande.
  • Server suppen med den sprød bacon og lun baguette (og evt. en klat creme fraiche hvis du har).
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*