Hokkaidosuppe med ristet bacon

græskarsuppe.jpg

Hokkaidosuppe er en af mine yndlings efterårssuppe, og så den ovenikøbet sund, billig og nem at lave 🙂

Print Recipe
Hokkaidosuppe m. ristet bacon
Region Suppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar ca. 1 kg
  • 3 løg
  • 500 g knoldselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk timian
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • olie
  • 1 pk bacontern
  • Tilbehør: fuldkornsbaguette
Region Suppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar ca. 1 kg
  • 3 løg
  • 500 g knoldselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk timian
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • olie
  • 1 pk bacontern
  • Tilbehør: fuldkornsbaguette
Instruktioner
  1. Hokkaidoen vaskes og skæres over. Fjern kernerne med en ske og skær den i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
  2. Knoldselleri skrælles og skæres i grove tern.
  3. Svits hvidløg og løg i lidt olie i en stor gryde.
  4. Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det stege i 5 minutter, hvorefter vand og bouillon hældes ved.
  5. Det hele skal simre ved svag varme til grøntsagerne er møre, hvorefter suppen blendes. Tilsæt madlavningsfløde og rør rundt.
  6. Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have suppen lidt tyndere.
  7. Rist bacontern sprøde på en pande.
  8. Server suppen med den sprød bacon og lun baguette (og evt. en klat creme fraiche hvis du har).
Recipe Notes

Pris pr. person: 11-13 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*