Cremet “Snyde” Risotto med champignon

Svanpe risottoI bund og grund er der ikke meget snyd over denne risotto – den smager virkelig godt! Men jeg bruger ikke risottoris, som man jo ellers skal, ganske enkelt fordi jeg synes de er for dyre, og så meget bedre er de heller ikke 😉 I stedet bruger jeg helt almindelig basmatiris sammen med blomkålsris, og det fungerer i min øjne lige så godt. Hvis du ikke handler et sted hvor du kan købe færdige blomkålsris, kan du i stedet købe et helt blomkålshoved og blende det til små fine ris.

Tip! Hvis du ønsker kød i retten, kan du bruge kylling eller bacon.

Print Recipe
Risotto med champignon, blomkål og parmesan
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 300 g basmatiris
  • 1 ps blomkålsris, 350 g frost
  • 1 bk champignon
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmesan eller revet hård ost
  • 1 bouillonterning grøntsag, svin eller kylling
  • 1 l vand
  • 1 spsk rapsolie til stegning eller smør
  • salt og peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 300 g basmatiris
  • 1 ps blomkålsris, 350 g frost
  • 1 bk champignon
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmesan eller revet hård ost
  • 1 bouillonterning grøntsag, svin eller kylling
  • 1 l vand
  • 1 spsk rapsolie til stegning eller smør
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Vask champignonerne grundigt og skær dem i skiver
  2. Løg og hvidløg hakkes fint.
  3. Varm fedtstof i en gryde og rist champignonerne til de er gyldne. Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege med 1 minuts tid.
  4. Tilsæt ris, bouillon og vand samt blomkålsrisen. Lad retten koge ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs - især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.
  5. Tilsæt 50 gram parmesan til retten lige inden serveringen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Serveres med det samme, evt. med et ekstra drys parmesan ved siden af.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 9-12 kr

Del denne opskrift
 

 

3 thoughts on “Cremet “Snyde” Risotto med champignon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *