Cremet “Snyde” Risotto med champignon

I bund og grund er der ikke meget snyd over denne risotto – den smager virkelig godt! Men jeg bruger ikke risottoris, som man jo ellers skal, ganske enkelt fordi jeg synes de er for dyre, og så meget bedre er de heller ikke 😉 I stedet bruger jeg helt almindelig basmatiris sammen med blomkålsris, og det fungerer i min øjne lige så godt. Hvis du ikke handler et sted hvor du kan købe færdige blomkålsris, kan du i stedet købe et helt blomkålshoved og blende det til små fine ris.

Tip! Hvis du ønsker kød i retten, kan du bruge kylling eller bacon.

Cremet “Snyde” Risotto med champignon

3 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 300 g ris

  • 1 ps blomkålsris, 350 g frost

  • 1 bk champignon

  • 1 stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 50 g parmesan eller revet hård ost

  • 1 bouillonterning grøntsag, svin eller kylling

  • 1 l vand

  • 1 spsk rapsolie til stegning eller smør

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Vask champignonerne grundigt og skær dem i skiver
  • Løg og hvidløg hakkes fint.
  • Varm fedtstof i en gryde og rist champignonerne til de er gyldne. Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege med 1 minuts tid.
  • Tilsæt ris, bouillon og vand samt blomkålsrisen. Lad retten koge ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs – især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.
  • Tilsæt 50 gram parmesan til retten lige inden serveringen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveres med det samme, evt. med et ekstra drys parmesan ved siden af.

11 Comments

  1. Pingback: Vegetarisk madplan på budget #1 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  3. Pingback: Sund madplan uge 7 - Sund på budget

  4. Lasse Outzen

    Grødris kan fint erstatte de dyre risottoris

  5. maiken vesth

    Har du kcal beregning på opskriften

  6. Gitte Wagner Munch

    Hvilke slags ris bruger du?

    • Britt // Sund på budget

      Hvad jeg lige har 🙂 Alt fra fuldkornsris til jasminris og parboiledris. Sommetider spiser jeg en blanding af bulgur og blomkålsris.

  7. man kunne snilt nøjes med 150 g ris

  8. Det smagte jo super godt, også er der ikke mange kalorier i.
    Jeg fik min kostvejler til at udregne det. 🙂

    Pr. 100g
    89 kcal
    1,1 g fedt
    3,3 g protein
    16,7 g kulhydrat

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*