En super skøn efterårsret. Det “tunge” svinekød går rigtig godt sammen med sødmen fra græskaret og syren fra vinagretten i salaten. Kan også serveres som gæstemad, og her kan man evt. vælge et lave en svinemørbrad til i stedet.
Koteletter med ovnkartofler og græskarsalat
Ingredienser
- 4 koteletter
Ovnkartofler
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olie
- salt og peber
- evt paprika, timian eller rosmarin
Græskarsalat
- 1 portion salat med bagt græskar og feta (se opskrift)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olie og krydderier og fordel dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 45 minutter.
- Lav salaten som anvist i opskriften – græskaret skal bage ca. 20-22 minutter og køl af i 5 minutter, så du kan evt. forsøge at time det med kartoflerne.
- Steg koteletterne i ca. 2 minutter på hver side og krydr dem med salt og peber.
- Server koteletterne med ovnkartofler og lækker græskarsalat.