salat med græskar

Salat med bagt græskar, løg og feta

Det er sæson for græskar, og det smager bare fantastisk. Denne salat er lavet med kål, bagt græskar, bagte løg, cremet feta og en syrlig vinagrette – så lækkert 😛 Salaten er meget velegnet til et godt stykke oksesteg, frikadeller, svinemørbrad eller bare som den er 🙂

Salat med bagt græskar, løg og feta

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Salater, Vegetarretter
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Bagt græskar
  • 1 hokkaido græskar

  • 2 rødløg el. alm. løg

  • olie

  • 2 tsk timian

  • salt

  • Salat
  • 350 g kålblanding (el. spidskål, grønkål el. rødkål)

  • 100 g feta

  • evt ristede græskarkerner (se opskrift)

  • Vinagrette
  • 2 spsk balsamico

  • 2 spsk raps- eller olivenolie

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk sennep

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Vask hokkaido græskaret, skær enderne af og skær resten af græskaret i mundrette bider (skalen skal blive på). Fjern skrællen på løgene og skær dem i både.
  • Vend græskartern og løgbådene sammen med olie, timian og salt.
  • Fordel græskar og løg på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnene i ca. 20-22 minutter til græskarstykkerne er møre men uden et blive til mos.
  • Lad græskar og løg køle let af.
  • Fordel kålblanding i en stor skål (eller snit selv kål fint), top med bagt græskar og løg, samt smuldret feta.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten og hæld den over salaten, eller server den ved siden af.
  • Du kan også toppesalaten med enten ristede græskarkerner eller solsikkefrø.

Noter

  • Server salaten med noget lækkert kød eller bare som den er 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*