salat med græskar

Salat med bagt græskar, løg og feta

Det er sæson for græskar, og det smager bare fantastisk. Denne salat er lavet med kål, bagt græskar, bagte løg, cremet feta og en syrlig vinagrette – så lækkert 😛 Salaten er meget velegnet til et godt stykke oksesteg, frikadeller, svinemørbrad eller bare som den er 🙂

salat med græskar

Salat med bagt græskar, løg og feta

4 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Salater, Vegetarretter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Bagt græskar

  • 1 hokkaido græskar
  • 2 rødløg el. alm. løg
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk timian
  • salt

Salat

  • 300 g kålblanding (el. spidskål, grønkål el. rødkål)
  • 100 g feta

Vinagrette

  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Vask hokkaido græskaret, skær enderne af og skær resten af græskaret i mundrette bider (skalen skal blive på). Fjern skrællen på løgene og skær dem i både.
  • Vend græskartern og løgbådene sammen med olie, timian og salt.
  • Fordel græskar og løg på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnene i ca. 20-22 minutter til græskarstykkerne er møre men uden et blive til mos.
  • Lad græskar og løg køle let af.
  • Fordel kålblanding i en stor skål (eller snit selv kål fint), top med bagt græskar og løg, samt smuldret feta.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten og hæld den over salaten, eller server den ved siden af.
  • Du kan også toppesalaten med enten ristede græskarkerner eller solsikkefrø.

Noter

u003cliu003eServer salaten med noget lækkert kød eller bare som den er :)u003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*