Spicy kål med oksekød

Spicy kål med kartofler og hakket kød

Spicy kål med oksekød eller svinekød er rigtig sparemad. Der er masser grønt, kostfibre og mæthed for pengene, og så smager det ovenikøbet godt.

Spicy kål med kartofler og hakket kød

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g hakket oksekød el. svinekød max 10% fedt

  • 0,5 kg hvidkål el. spidskål fint snittet

  • 1 kg kartofler i tern

  • 2 alm løg i tern

  • 3 gulerødder i tern

  • 2 fed hvidløg

  • 4 tsk paprika (gerne røget)

  • 4 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk spidskommen

  • 1 tsk chili eller cayennepeber stødt kan undlades

  • 2 spsk olie til stegning

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Snit kålen i strimler. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løgene og skær gulerødderne i tern/skiver.
  • Opvarm olie i en stor gryde og svits kål, kartofler, løg og gulerødder 3-4 minutter.
  • Tilsæt krydderier, hvidløg og kød. Brun kødet af.
  • Tilsæt bouillonterning og vand, og lad retten småkoge under låg ca. 20 min.

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 5 - Sund på budget

  3. Claus Abildgaard

    Rigtig lækker opskrift, spring endelig ikke chilien over og server med en klat creme fraiche 5%

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*