Spicy kål med oksekød eller svinekød er rigtig sparemad. Der er masser grønt, kostfibre og mæthed for pengene, og så smager det ovenikøbet godt.

Spicy kål med kartofler og hakket kød
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød el. svinekød max 10% fedt
- 0,5 kg hvidkål el. spidskål
- 1 kg kartofler
- 2 alm løg
- 3 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 4 tsk paprika
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk chili eller cayennepeber stødt
- 2 spsk olie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
- Snit kålen i strimler. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løgene og skær gulerødderne i tern/skiver.
- Opvarm olie i en stor gryde og svits kål, kartofler, løg og gulerødder 3-4 minutter.
- Tilsæt krydderier, hvidløg og kød. Brun kødet af.
- Tilsæt bouillonterning og vand, og lad retten småkoge under låg ca. 20 min.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 5 - Sund på budget
Rigtig lækker opskrift, spring endelig ikke chilien over og server med en klat creme fraiche 5%