Lynhurtige grove madbrød

Lynhurtige grove madbrød

De her madbrød er perfekte til suppe, Dhal, chili con carne eller lignende. Udover at de smager rigtig godt, så er fordelen ved disse at de kan laves på lige godt 30 minutter. Mangler du lidt lækkert friskbagt brød, kan du altså hurtigt smække dem sammen og have klar til aftensmaden.

Husk at dejen skal være klistret, nærmest grødaftigt, så kan de nemlig hæve rigtig fint i ovnen. Og så er det meget vigtigt at de kommer i en kold ovn, ellers når bollerne nemlig ikke at hæve op inden varmen slår gæren ihjel 🙂

Lynhurtige grove madbrød

3 from 21 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Bagværk
Antal

12

stk
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

22

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 pk gær

  • 4 dl vand, lunkent

  • 2 tsk salt

  • 1 spsk sukker eller honning

  • 1 æg

  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket

  • 2 tsk rosmarin

  • 1 tsk timian

  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel

  • 3,5 dl hvedemel

  • evt. solsikkekerner som drys på toppen

Sådan gør du

  • Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
  • Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
  • TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
  • Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
  • Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.

Noter

  • Pris: ca. 1 kr pr. bolle

12 Comments

  1. Vi er så imponerede over hvor gode disse brød er. Jeg har ikke meget fidus til hurtig-boller og frygtede at de ville smage af gær og hurtigt blive tørre. Men! De smager godt, er lette at lave og er stadig gode på tredje dagen, hvis man er heldig stadig at have nogen liggende til den tid

  2. Aarg kold ovn står som det allersidste.. jeg skulle vist have læst det igennem inden jeg startede.. spændt på resultatet nu

    • Britt // Sund på budget

      Det står også i beskrivelsen oven over opskriften, så ja, det er altid en god idé at læse opskriften 😉

  3. Kan de mon laves uden hvidløg og krydderier? Eller vil gæren mon smages så?

  4. Lavede den uden krydderier og hvidløg og de smager ganske udemærket til suppe ☺️

  5. Sikke nogle lækre brød! Kan jeg mon fryse resterne?
    Tak for en super god blog og skønne opskrifter!

  6. Nøøj hvor er de nemme at røre sammen og smager vildt godt .. jeg kom nok lige for lidt mel i.. men det har ikke gjort noget ved den gode smag..men de blev lidt flade.
    Jeg brugte varmluft , hvad bruger du ?
    Jeg brugte hvidløgspulver i stedet for frisk ..( dovenskab ) ..
    Jeg elsker dine opskrifter , tak for dig

    • Britt // Sund på budget

      Dejligt at de kan bruges 😀 De bliver aldrig runde som boller, og derfor er de også døbt madbrød, fordi de måske minder mere om foccasia 🙂 Hvis andet ikke er angivet, er det altid almindelig ovn 🙂
      Tak fordi du følger med 🙂

  7. Natascha

    Lavede en glutenfri version m 25g gær, glutenfri havremel istedet for grahamsmel og rød finax istedet for hvedemel. Der blev så kun 9 stk, men de hævede så fint og smagte skønt

  8. Kan man blande dejen om morgen og så bage bollerne om aftenen, eller skal det gøre i et hug? (:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*