Butternut squash suppe med lynhurtige madbrød

Butternut squash suppe er en af min absolut yndlings grøntsagssupper. Butternut squash er faktisk et græskar, og er også kendt som moskusgræskar. Den har en mild nøddeagtig smag og er rig på a-, c-vitamin, kalium, calcium og magnesium 🙂 Du får altså en rigtig lækker og sund suppe med butternut squash.

Derudover skal vi have mine super nemme madbrød, der ikke skal hæve, men til gengæld smækkes i en kold ovn. Jeg elsker de her brød, fordi du kan lave lækre luftige brød til maden på bare 30 minutter, dvs. det kræver altså ikke den store planlægning – har du gær, så har brød på 30 minutter 🙂 Husk at dejen skal være klistret, nærmest grødaftigt, så kan de nemlig hæve rigtig fint i ovnen. Og så er det meget vigtigt at de kommer i en kold ovn, ellers når bollerne nemlig ikke at hæve op inden varmen slår gæren ihjel 🙂

Print Recipe
Butternut squash suppe
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 butternut squash
  • 4 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 bouillonterning høns eller grøntsag
  • 7 dl vand
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl mælk eller lign.
  • salt og peber
  • evt lidt revet citronskal hvis du har
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 butternut squash
  • 4 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 bouillonterning høns eller grøntsag
  • 7 dl vand
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl mælk eller lign.
  • salt og peber
  • evt lidt revet citronskal hvis du har
Instruktioner
  1. Skyl og skær toppen af butternut squashen. Del butternut squashen i to (pa langs). Tag kernerne ud med en ske. Skær squashen ud i grove tern (den skal beholde skrællen på).
  2. Gulerødder, løg og hvidløg skrælles og skæres i grove tern.
  3. Varm lidt olie i en gryde og svtis grøntsagerne kort.
  4. Tilføj vand, bouillonterning, timian og paprika, og bring det hele i kog.
  5. Lad det koge til grøntsagerne er møre. Blend suppen med 1 dl mælk eller mælkeprodukt.
  6. Smag til med krydderier, salt, peber og evt. lidt revet citronskal.
  7. Servér suppen med groft brød.
Recipe Notes

Pris pr person: 5-7 kr

Del denne opskrift
 
Print Recipe
Grove madbrød
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Instruktioner
  1. Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
  4. TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
  5. Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
  6. Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Recipe Notes

Pris: ca. 1 kr pr. bolle

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*