I dag skal vi have en rigtig sommerret. Kartoffelsalaten med karry er rigtig let og lækker, og perfekt til sommerens grillretter 🙂
Marinerede kyllingespyd og kartoffelsalat m. blomkål, karry og æble
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
40
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
- Kartoffelsalat med karry
0,5 kg kartofler
1 blomkålshoved
1 alm. løg
1 æble
2,5 dl fraiche 5%
2 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
2 spsk citronsaft
2 tsk karry
1 tsk sukker
salt og peber
evt. en et par finthakkede conichoner
- Kyllingespyd
2 spsk olie
1 spsk paprika (evt. røget)
1 tsk spidskommen
lidt cayennepeber eller chilipulver
salt og peber
400-450 g kyllingebryst eller inderfilet
1 alm. løg
1 peberfrugt
1 squash
1 pk træspyd
Sådan gør du
- Kartoffelsalat
- Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand. Blomkålen deles i små buketter og dampes således at de stadig har lidt bid. (Jeg plejer at komme dem sammen med kartoflerne og lade dem koge med de sidste 5 minutter).
- Køl kartofler og blomkål evt. ved at overhælde dem med kold vand. Lad dem dryppe af.
- Hak løg og æble helt fint.
- Bland en dressing af fraiche, mayo, citronsaft, sennep, sukker, karry samt salt og peber.
- Vend kartofler, blomkål, løg, æbler og dressing sammen i en skål. Smag til med salt og peber, og evt. mere karry. Stil på køl indtil servering.
- Kyllingespyd
- Bland olie og krydderier i stor skål.
- Skær kyllingen i grove tern og vend den med krydderolien. Lad det trække imens du snitter løg, squash og peberfrugt.
- Skær peberfrugt, løg og squash i grove stykker.
- Kom skiftevis grøntsager og kylling på træspydene.
- Steg eller grill kyllingespydene på alle sider indtil kyllingestykkerne er gennemstegte.
- Servér med kartoffelsalaten.