ovnbagt medister

Medister i ovn på bund af kartofler og grøntsager

Medister i ovn er en super nem og hurtig ret. Jeg bruger Rema 1000s grøntsagsbund (fra frost) fordi jeg synes den passer super godt til, men du kan bruge lige de grøntsager du synes bedst om – både friske og frost 🙂

ovnbagt medister

Medister i ovn på bund af kartofler og grøntsager

3.67 fra 18 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Medister
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g medister
  • 1 kg kartofler
  • 1 pose grøntsagsbund, Lækkert og nemt 500 g
  • 1 spsk olie
  • paprika
  • salt og peber

Ærtedip

  • 300 g ærter
  • 100 g fraiche 5%
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt. lidt krydderurter (ramsløg, persille, basilikum, osv.)

Sådan gør du
 

Kartoffelbåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend bådene med olie, paprika samt salt og peber.
  • Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter. Rør gerne i dem undervejs.

Medister i ovn

  • Hæld grøntsagsblandingen/bunden op i et iltfastfad. Læg medisteren oven på grøntsagerne og drys med paprika samt salt og peber. Bag i ovnen i ca. 30 minutter til medisteren er gylden og gennemstegt. Vend evt. medisteren undervejs.

Ærtedip

  • Blend optøede ærter sammen med fraiche, hvidløg, citron, salt og peber. Stil på køl til det skal bruges.
  • Server dippen til de bagte kartofler, grøntsager og medister.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Koger du medisteren først eller kommer den rå i ovnen?

  3. Virkelig lækkert

3.67 from 18 votes (18 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*