ovnbagt medister

Medister i ovn på bund af kartofler og grøntsager

Medister i ovn er en super nem og hurtig ret. Jeg bruger Rema 1000s grøntsagsbund (fra frost) fordi jeg synes den passer super godt til, men du kan bruge lige de grøntsager du synes bedst om – både friske og frost 🙂

Medister i ovn på bund af kartofler og grøntsager

3 from 15 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Medister
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 500 g 500 medister

  • 1 kg 1 kartofler

  • 1 1 pose grøntsagsbund, Lækkert og nemt 500 g

  • 2 spsk 2 olie

  • paprika

  • salt og peber

  • Ærtedip
  • 300 g 300 ærter

  • 100 g 100 fraiche 5%

  • 1-2 fed 1-2 hvidløg

  • 1 spsk 1 citronsaft

  • salt og peber

  • evt. lidt krydderurter (ramsløg, persille, basilikum, osv.)

Sådan gør du

  • Kartoffelbåde
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend bådene med olie, paprika samt salt og peber.
  • Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter. Rør gerne i dem undervejs.
  • Medister i ovn
  • Hæld grøntsagsblandingen/bunden op i et iltfastfad. Læg medisteren oven på grøntsagerne og drys med paprika samt salt og peber. Bag i ovnen i ca. 30 minutter til medisteren er gylden og gennemstegt. Vend evt. medisteren undervejs.
  • Ærtedip
  • Blend optøede ærter sammen med fraiche, hvidløg, citron, salt og peber. Stil på køl til det skal bruges.
  • Server dippen til de bagte kartofler, grøntsager og medister.

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Koger du medisteren først eller kommer den rå i ovnen?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*