Sund pariserbøf m. spejlæg og rødbederåkost

Print Recipe
Sund pariserbøf m. spejlæg og rødbederåkost
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
Pariserbøf
  • 400 g hakket oksekød 3-6%
  • 4 skiver fuldkornstoast
  • 4 æg
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk sennep gerne dijon
  • 1 løg i tern
  • evt. revet peberrod hvis du har
  • salt og peber
  • olie til stegning
Rødbederåkost
  • 200 g rødbeder
  • 0,5 knoldselleri ca. 200 g
  • 2 æbler
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
Pariserbøf
  • 400 g hakket oksekød 3-6%
  • 4 skiver fuldkornstoast
  • 4 æg
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk sennep gerne dijon
  • 1 løg i tern
  • evt. revet peberrod hvis du har
  • salt og peber
  • olie til stegning
Rødbederåkost
  • 200 g rødbeder
  • 0,5 knoldselleri ca. 200 g
  • 2 æbler
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt
Instruktioner
Rødbederåkost
  1. Skræl og riv rødbeder, æbler samt selleri til råkost. Rør en dressing af fraiche, mayo, citronsaft, sukker og salt. Vend råkosten i dressingen og smag til med salt. Lad rødbederåkosten trækker i køleskabet indtil den skal bruges.
Pariserbøf
  1. Skræl og hak løget i fine tern.
  2. Rør oksefarsen med ketchup og sennep, og form 4 bøffer. Krydr med salt og peber.
  3. Steg bøfferne i lidt olie på en pande. Hold bøfferne varme i lidt stanniol imens du steg spejlæg og rister toast.
  4. Rist toastbrødet gyldent og sprødt på brødristeren. Slå æggene ud på panden til spejlæg og steg dem på panden. Krydr med salt og peber.
  5. Placer toastbrødet på en tallerken og top med, først bøf, og dernæst spejlæg. Server pariserbøfen med rå løg i tern samt rødbederåkost.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 13 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*