mortens and

Andesteg med tilbehør

Andesteg med tilbehør

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: And, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

35

minutes
Tilberedningstid

3

hours 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 and ca. 2400-3000 g

  • 1 ps svesker

  • 2 æbler i både

  • Sauce
  • smør

  • 1 alm. løg i både

  • 1 tsk timian

  • 3 laurbærblade

  • 8 dl vand

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4% el almindelig fløde

  • hvedemel

  • kulør

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 1 kg kartofler

  • 0,5 kg gulerødder

  • 1 gl rødkål u. sukker

  • 1 kartofler i glas

  • 3 spsk sukker

  • 1 spsk smør

Sådan gør du

  • And
  • Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne samt fedtstykket omkring halsen, og brun dem af i en gryde med lidt smør. Når andestykkerne er brune, tilsættes laurbærblade, timian, et løg i både, samt et par æblebåde og et par svesker. Hæld vand over and, løg, æbler og svesker, og lad det småkoger indtil anden er færdig.
  • Rens anden godt for blod. Rens den både indvendigt og udvendigt. Herefter gnides den grundigt med salt, både indvendigt og udvendigt.
  • Anden fyldes med æblestykker og svesker. Luk enden sammen på anden med kødnål eller lignende.
  • Læg anden på brystet med ryggen opad på en rist ovenpå bradepanden, så fedtet kan dryppe ned i bradepanden.
  • Steg anden ved 150 grader i cirka 3 timer. Efter 1½ time vendes anden om på ryggen med brystet opad. Drys med rigeligt salt igen.
  • Hvis skindet ikke er helt sprødt så giv den lidt grill i ovnen – men hold godt øje med den!
  • Sauce
  • Si andestykker, æbler, løg og svesker fra vandet, så du kun har andefonden tilbage. Tilsæt fløde og kulør og varm saucen igennem. Saucen jævnes og smages til med salt og peber.
  • Tilbehør
  • Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Lun rødkålen og server det hele til den færdigstegte and.
  • Brunede kartofler
  • Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe godt af. Fordel 3 spsk sukker på en kold pande.
  • Smelt sukkeret på panden uden omrøring – først 1-2 minutter ved høj varme og herefter skrues ned til jævn varme. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør. Når smøret er smeltet tilsættes kartoflerne.
  • Brun kartoflerne i ca. 5 minutter. Undgå at røre for meget i dem, men ryst dem i stedet rundt på panden, så der kommer sukker overalt på kartoflerne.

One Comment

  1. Fremragende! Tak for opskrift

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*