Sund på budget billede til opskrift

Oksekød m. rodfrugtmoslåg

Denne ret er perfekt til, at få smuglet lidt ekstra grønt ind i hverdagen, og derudover er den rigtig god, hvis man har en masse grøntsagsrester, der trænger til at blive brugt 🙂 Retten er nem at lave, den er børnevenling og ikke mindst, så smager den super godt 😉 What’s not to like!

Oksekød m. rodfrugtmoslåg

4 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

35

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Mos/låg
  • 500 g kartofler

  • 500 g pastinak, persillerødder el. knoldselleri

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk salt

  • peber

  • evt et lille skvæt mælk el. en klat smør hvis du har

  • Kødsauce
  • 450 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 1 spsk olie til stegning

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk basillikum

  • 2 l øg, finthakket

  • 2 store gulerødder, revet

  • 2 fed hvidløg

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 dl ketchup

  • 1 bouillonterning, okse

  • salt og peber

  • evt. rester fra grøntsagsskuffen peberfrugt, selleri, squash, osv.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Mos
  • Skræl og kog kartofler og rodfrugterne møre. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker.
  • Tilsæt evt. smør eller et lille skvæt mælk og pisk mosen let – pas på at mosen ikke bliver for tynd. Smag til med salt og peber. (hvis man har en rest kogt broccoli eller blomkål, er det også rigtig godt i mosen)
  • Kødsauce
  • Varm lidt fedstof i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og paprika og svits det igennem.
  • Tilsæt kød og brun det af. Tilsæt resterende ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i et dybt ildfastfad og læg mosen på som låg. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Noter

  • Pris pr. person: 12-14 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*