Denne ret er perfekt til, at få smuglet lidt ekstra grønt ind i hverdagen, og derudover er den rigtig god, hvis man har en masse grøntsagsrester, der trænger til at blive brugt 🙂 Retten er nem at lave, den er børnevenling og ikke mindst, så smager den super godt 😉 What’s not to like!

Oksekød m. rodfrugtmoslåg
Ingredienser
Mos/låg
- 500 g kartofler
- 500 g pastinak, persillerødder el. knoldselleri
- 1 tsk timian
- 1 tsk salt
- peber
- evt et lille skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
Kødsauce
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- 1 spsk olie til stegning
- 1 tsk paprika
- 1 tsk basillikum
- 2 alm. løg, finthakket
- 2 store gulerødder, revet
- 2 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl ketchup
- 1 bouillonterning, okse
- salt og peber
- evt. rester fra grøntsagsskuffen peberfrugt, selleri, squash, osv.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
Mos
- Skræl og kog kartofler og rodfrugterne møre. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker.
- Tilsæt evt. smør eller et lille skvæt mælk og pisk mosen let – pas på at mosen ikke bliver for tynd. Smag til med salt og peber. (hvis man har en rest kogt broccoli eller blomkål, er det også rigtig godt i mosen)
Kødsauce
- Varm lidt fedstof i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og paprika og svits det igennem.
- Tilsæt kød og brun det af. Tilsæt resterende ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i et dybt ildfastfad og læg mosen på som låg. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.