Sund på budget billede til opskrift

Oksekød m. rodfrugtmoslåg

Denne ret er perfekt til, at få smuglet lidt ekstra grønt ind i hverdagen, og derudover er den rigtig god, hvis man har en masse grøntsagsrester, der trænger til at blive brugt 🙂 Retten er nem at lave, den er børnevenling og ikke mindst, så smager den super godt 😉 What’s not to like!

oksekød med blomkålslåg

Oksekød m. rodfrugtmoslåg

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Oksekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Mos/låg

  • 500 g kartofler
  • 500 g pastinak, persillerødder el. knoldselleri
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt et lille skvæt mælk el. en klat smør hvis du har

Kødsauce

  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk basillikum
  • 2 alm. løg, finthakket
  • 2 store gulerødder, revet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl ketchup
  • 1 bouillonterning, okse
  • salt og peber
  • evt. rester fra grøntsagsskuffen peberfrugt, selleri, squash, osv.

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.

Mos

  • Skræl og kog kartofler og rodfrugterne møre. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker.
  • Tilsæt evt. smør eller et lille skvæt mælk og pisk mosen let – pas på at mosen ikke bliver for tynd. Smag til med salt og peber. (hvis man har en rest kogt broccoli eller blomkål, er det også rigtig godt i mosen)

Kødsauce

  • Varm lidt fedstof i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og paprika og svits det igennem.
  • Tilsæt kød og brun det af. Tilsæt resterende ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i et dybt ildfastfad og læg mosen på som låg. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Noter

u003cliu003e Pris pr. person: 12-14 kru003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*