Ristede kikærter

Ristede kikærter

Ristede kikærter er en af mine absolut favorit sunde snacks – de er salte, sprøde og krydret, what’s not to like 😛

Udover at de smager rigtig godt, så er der mange gode sundhedsmæssige grunde til at spise kikærter. Kikærter har et højt indhold af både protein og kostfibre, og mætter derfor rigtig godt. Derudover indeholder de masser af både A-, B-, E- og K-vitamin, samt mineralerne kalium, calcium, magnesium, zinkog jern (Kilde: DTU fødevaredata).
Kikærter tæller desuden med i de 600 gram frugt og grønt, som fødevarestyrelsen anbefaler, at vi indtager dagligt.

Print Recipe
Ristede kikærter
Region Vegetarisk
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
portion
Ingredienser
  • 1 ds kikærter
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Krydderier jeg brugte paprika, spidskommen, oregano og løgpulver
Region Vegetarisk
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
portion
Ingredienser
  • 1 ds kikærter
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Krydderier jeg brugte paprika, spidskommen, oregano og løgpulver
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem.
  3. Bland kikærter, olie og krydderier i en skål.
  4. Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem i ca. 20-25 min., indtil de er sprøde og gyldne.
  6. Kikærterne er rigtige gode som topping til salat eller bare som en salt snack til den lille sult eller på farten.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*