Hjemmelavet hyldebærsaft uden sukker

Print Recipe
Hjemmelavet hyldebærsaft uden sukker
Instruktioner
  1. Kom hyldebær, sødemiddel og vand i en stor gryde, og bring gryden i kog.
  2. Lad saften koge i 20 minutter ved lav varme, og sluk så for varmen.
  3. Lad saften trække i gryden i 30 minutter. Smag evt. til med sødemiddel.
  4. Hæld saften igennem en si eller sigte, eller gør som jeg, hæld saften igennem et viskestykke i et dørslag for at få filtreret alt grumsen fra.
  5. Hæld den dernæst på flasker eller i en kande, og stil på køl. Husk at saften ikke kan holde sig lige så længe som almindelig saftevand, da der ikke er tilsat noget holdbarhedsmiddel.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

hyldebærsaft

Hjemmelavet hyldebærsaft uden sukker

Det er så småt ved at være sæson for hyldebær, og det kan man udnytte til at lave næsten gratis saft. Min kæreste og jeg var igår på jagt efter hyldebær i vores lokalområde, og var heldige at komme hjem med en hel bærepose. Bærene blev lavet til en nem og lækker hyldebærsaft, som både kan drikkes kold og varm. Opskriften er uden sukker, da det ellers kan sukkerrig omgang, den er dog sødet med sødemiddel, for at give den lidt sødme.

OBS! Derfor må du ikke spise hyldebær rå

Hyldebær skal koges i minimum 20 minutter før de er spiselige. De grønne umodne hyldebær indeholder stoffer der kan udvikle sig til det giftige stof cyanid, og selv de modne hyldebær kan indeholder rester heraf. Derfor er det vigtigt at man først indetager hyldebær og saft når de er kogt godt igennem.

Hjemmelavet hyldebærsaft

Hjemmelavet hyldebærsaft uden sukker

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Ret Drikke
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 2 kg hyldebær m. stilk
  • 1,5 liter vand
  • Sødemiddel svarende til 200 g. sukker

Sådan gør du
 

  • Kom hyldebær, sødemiddel og vand i en stor gryde, og bring gryden i kog.
  • Lad saften koge i 20 minutter ved lav varme, og sluk så for varmen.
  • Lad saften trække i gryden i 30 minutter. Smag evt. til med sødemiddel.
  • Hæld saften igennem en si eller sigte, eller gør som jeg, hæld saften igennem et viskestykke i et dørslag for at få filtreret alt grumsen fra.
  • Hæld dernæst saften på flasker eller i en kande, og stil på køl. Husk at saften ikke kan holde sig lige så længe som almindelig saftevand, da der ikke er tilsat noget holdbarhedsmiddel.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*