One pot risret med chimichurri og chick free

En anderledes men utrolig nem og lækker risret med chimichurri. Chimichurri er en slags krydret olie/eddike dressing, som hældes i retten til sidst – det smager så lækkert!

One pot risret med chimichurri og chick free

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Vegansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Frysegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 180 g kylling-køderstatning

  • 1 spsk olie

  • 500 g tomater

  • 1 alm løg

  • 2 dl ærter

  • 3 dl ris

  • 7 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • salt og peber

  • Chimichurri
  • 2 spsk raps el. olivenolie

  • 2 tsk balsamico

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1 tsk oregano

  • 0,25 tsk spidskommen

  • 0,25 tsk koriander

  • 0,25 tsk chili el. cayennepeber

  • 3 spsk frisk persille, hakket

  • 0,25 tsk salt

Sådan gør du

  • Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde, og svits køderstatningen kort.
  • Skær løg og tomater i grove terne og hæld det ved køderstatningen. Lad det svitse 1-2 minutter.
  • Tilføj ris, ærter, vand og bouillonterning, evt. lidt salt og peber.
  • Bring retten i kog, og lad retten simre (uden låg) i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil vandet er kogt næsten ind og risene er møre. Rør undervejs, så den ikke brænder på.
  • Imens retten simre blander du chimichurrien af olie, balsamico, krydderier samt hakket persille.
  • Når vandet er kogt næsten ind, tages gryden af varmen. Læg låg på gryden og lad den trække i 10 minutter.
  • Når retten har trukket vendes chimichurrien forsigtigt i risretten. Smag til med salt.
  • Server straks 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*