En anderledes men utrolig nem og lækker risret med chimichurri. Chimichurri er en slags krydret olie/eddike dressing, som hældes i retten til sidst – det smager så lækkert!
One pot risret med chimichurri og chick free
Antal
personer
4
Forberedelsestid
10
minutesTilberedningstid
25
minutesFrysegnet
Nej
Det skal du bruge
1 pk kylling-køderstatning f.eks filet stykker el. chick free
1 spsk olie
500 g tomater
1 alm løg
2 dl ærter
3 dl ris
7 dl vand
1 bouillonterning
salt og peber
- Chimichurri
2 spsk raps el. olivenolie
2 tsk balsamico
1 fed hvidløg, presset
1 tsk oregano
0,25 tsk spidskommen
0,25 tsk koriander
0,25 tsk chili el. cayennepeber
3 spsk frisk persille, hakket (kan undlades)
0,25 tsk salt
Sådan gør du
- Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde, og svits køderstatningen kort.
- Skær løg og tomater i grove terne og hæld det ved køderstatningen. Lad det svitse 1-2 minutter.
- Tilføj ris, ærter, vand og bouillonterning, evt. lidt salt og peber.
- Bring retten i kog, og lad retten simre (uden låg) i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil vandet er kogt næsten ind og risene er møre. Rør undervejs, så den ikke brænder på.
- Imens retten simre blander du chimichurrien af olie, balsamico, krydderier samt hakket persille.
- Når vandet er kogt næsten ind, tages gryden af varmen. Læg låg på gryden og lad den trække i 10 minutter.
- Når retten har trukket vendes chimichurrien forsigtigt i risretten. Smag til med salt.
- Server straks 🙂