One pot risret

One pot risret med oksekød og grøntsager

One pot risret er, lige som one pot pasta, super nem og billig mad, og en god måde at få lokket en masse grøntsager i ungerne 😛 Har du grøntsager der trænger til at blive brugt, er det også oplagt er komme dem i gryden. F.eks. gør kål, aubergine og selleri sig rigtig godt i retten.

One pot risret med oksekød og grøntsager

3 from 12 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 200 g champignoner

  • 2 alm løg

  • 2 fed hvidløg

  • 4 gulerødder

  • 2 peberfrugter

  • 1 squash

  • 1 ds hakkede tomater

  • 5 dl vand

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 tsk oregano

  • 2 tsk paprika

  • salt og peber

  • 300 g ris

  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder, og riv dem på et rivejern, squashen skal også rives eller hakkes fint. Vask og skær peberfrugt og champignoner i tern.
  • Svits løg i en gryde med lidt olie til de er klare. Kom champignon og kød i gryden, og svits det til det er brunt.
  • Tilsæt grøntsager, ris, hakkede tomater, vand, bouillonterning samt krydderier.
  • Lad retten simre ved middelvarme til væden er væk og risene er møre. Rør i det af og til, så det ikke brænder fast i bunden. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis risene ikke har fået helt nok.
  • Smag til med salt og peber.

15 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 40 - Sund på budget

  2. Gitte Sørensen

    Super lækker og nem ret, der gik rent ind ved børnene

  3. sådan noget som en ds hakkede tomater er ikke nem at gå ud fra hvis men nu ikke lige handler i rema :/ men ellers mega smart sat op

    • En dåse hakkede tomater har samme størrelse i alle supermarkeder, så du kan sagtens købe det et andet sted 😉

  4. Kan ikke helt finde ud af om risene er forkogte. De ris jeg bruger skal koge i 45 min.

  5. Carina Vedelsted

    Er det nødvendigt at rive squashen – kan man ikke “bare” skære den i skiver?

  6. Smagsløs oplevelse som end ikke eftersaltning og ekstra peber kunne redde 🙁

  7. Tak for skønne menuer lige til at gå til. Det sparer tid og vi undgår usunde valg.

  8. Mon jeg kan bruge svinefars? Jeg har alle de andre ingredienser og fryseren fuld af hakket svin

  9. Meget god ret! Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*