vegetar moussaka

Vegetar moussaka

I dag står menuen på et lille stykke af Grækenland, nu i en vegetarisk udgave. Vegetar moussaka er en af de vegetarretter der fuldt ud lever op til den originale kødholdige udgave. Du får den lækre krydrede smag og den cremede hvide sauce på toppen, samtidig med, at der er skruet op for grøntsags- og kostfiber indholdet i retten 🙂 Enjoy!

Vegetar moussaka

3 from 15 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: VegetarCuisine: Græsk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

40

minutes
Tilberedningstid

45

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 aubergine

  • 500 g kartofler

  • Sauce
  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 bk champignon

  • 2 dl røde linser, tørrede

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 squash, revet

  • 3 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 3 tsk oregano

  • 2 tsk paprika

  • 2 tsk spidskommen

  • 1 tsk kanel

  • olie til stegning

  • salt og peber

  • Hvid sauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie

  • 2 spsk hvedemel

  • 0,5 liter minimælk

  • 150 g cheasy revet mozzarella eller 50 g revet parmesan

  • 4 æg

  • 1 tsk muskatnød stødt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask, skræl og skær kartofler i tynde skiver. Vask auberginen og skær den i skiver.
  • Sauce
  • Hak løg og hvidløg fint, og vask og skær champignongerne i skiver.
    Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilføj champignon og rist dem af 2-3 minutter.
  • Tilføj hakkede tomater, revet squash, linser, vand, bouillon og krydderier. Lad det simre i 20 minutter (husk at smage til med salt og peber når den har kogt). Imens kan du lave den hvide sauce.
  • Hvid sauce
  • Smelt smørret eller opvarm olien i en gryde ved middelvarme.
  • Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
  • Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Moussaka
  • Læg kartoffelskiverne i bunden af et stort ildfastfad. Læg herefter aubergine skiverne ovenpå kartoflerne. Fordel saucen med linser over kartofler og aubergine. (Du kan evt. gemme et par aubergineskiver til at pynte på toppen).
  • Hæld til slut den hvide sauce over moussakaen og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter til saucen har sat sig og kartoflerne er møre.

Mangler du inspiration til flere sunde og billige vegetarretter, så finder du mine opskrifter her.

8 Comments

  1. Kan man evt erstatte auberginen med noget andet?? Og hvad evt?

    • Britt // Sund på budget

      Så ville jeg nok købe en ekstra squash og skære i skiver lige som auberginen 🙂 Det bliver ikke helt det samme, men helt sikkert stadig lækkert.

  2. Sarah Godballe

    Det smagte virkelig godt har aldrig lavet ostesauce med æg, men det fungerede bare så godt

  3. Kan jeg lave det hele klart og så lade det stå i køleskabet til dagen efter og så først bage den der?

    • Britt // Sund på budget

      Hvis du laver de enkelte ting for sig og ikke samler den før på dagen, kan det nok fungere. Du bliver dog nok nødt til at varme den hvide sauce op igen, da den bliver ret tyk når den er kold. Jeg har dog aldrig prøvet, så kan ikke sige med sikkerhed at det bliver godt.

  4. Sofie Maria Alberg Aronis-Hatjikontis Petersen

    Den smager jo helt fantastisk :)!

  5. Grena Skounsø

    Jeg havde glædet mig til denne ret, men den faldt desværre ikke i god jord her. Smagen blev meget støvet, og selv om jeg godt kan lide linser, blev den meget melet i konsistensen.
    – Ostesovsen var god!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*