I dag skal vi have en super nem og hurtig orientalsk risret. Mange kender måske knorrs udgave, men den her er altså både bedre og sundere, hvis i spørger mig 😉
3-400gkyllingbryst eller inderfiletoptøet, skåret i tern
1spskolie til stegning
1,5spskkarry
2løg
2fedhvidløg
4storegulerødderi tern
300gærteroptøet
3dlris
5dlvand
1bouillonterningkylling
1,5tsksalt
peber
evt. 1 håndfuld rosiner hvis du har
Instruktioner
Opvarm olie i en stor gryde. Tilføj først karry og lad det svitse, tilføj herefter løg og kyllingetern, og svits til kødet er brunet.
Tilføj hvidløg, gulerødder, ris, vand samt bouillonterning, og bring retten i kog og skru ned for varmen. Lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør undervejs så det ikke brænder på.
Når risen er møre, tilføjes de optøede ærter (og evt. rosiner) og retten varmes igennem. Smag til med salt og peber.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd. I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget
Hej Britt,
Jeg mangler små detaljer, kyllingen, det skal være i tern, ikke? Og når ris vand osv tilføjes, ligger du låg på?