I dag skal vi have en super nem og hurtig orientalsk risret. Mange kender måske knorrs udgave, men den her er altså både bedre og sundere, hvis i spørger mig 😉
Orientalsk risret med kylling
Ingredienser
- 400 kyllingbryst, lårfilet eller inderfilet
- 1 spsk olie til stegning
- 1,5 karry
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 store gulerødder
- 300 g ærter
- 3 dl ris
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1,5 tsk salt
- peber
- evt. 1 håndfuld rosiner hvis du har
Sådan gør du
- Opvarm olie i en stor gryde. Tilføj først karry og lad det svitse, tilføj herefter løg og kyllingetern, og svits til kødet er brunet.
- Tilføj hvidløg, gulerødder, ris, vand samt bouillonterning, og bring retten i kog og skru ned for varmen. Lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør undervejs så det ikke brænder på.
- Når risene er møre, tilføjes de optøede ærter (og evt. rosiner) og retten varmes igennem. Smag til med salt og peber.
Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget
Hej Britt,
Jeg mangler små detaljer, kyllingen, det skal være i tern, ikke? Og når ris vand osv tilføjes, ligger du låg på?