rødkålssalat

Stegt medister med ovnkartofler og rødkålssalat

Nem og lækker aftensmad i form af stegt medister med tilbehør. Den tunge og knap så sunde pandesauce er skiftet ud med en lækker sprød rødkålssalat. Jeg lover at det er godt 😉

Stegt medister med ovnkartofler og rødkålssalat

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Dansk, Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g 500 medister

  • 1 kg 1 kartofler

  • fedtstof til stegning

  • salt og peber

  • evt. sennep til dyp

  • Rødkålssalat
  • 0,5 kg 0,5 rødkål, frisk fintsnittet

  • 2 2 æbler i tern

  • 2 2 appelsiner i tern

  • 2 spsk 2 olie smagsneutral f.eks rapsolie

  • 3 spsk 3 citronsaft

  • gerne en håndfuld groft hakkede valnødder

  • evt. et lille drys stødt nelliker hvis du har.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend kartoflerne med 2 spsk olie samt salt og peber. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Kom medisteren i en gryde, og hæld vand ved, så medisteren er dækket.
  • Kog medisteren i 10 minutter ved svag varme under låg, og lad den trække i 5 minutter i kogevandet.
  • Tag medisteren op og tør den fri for vand.
  • Varm fedtstof på panden og steg medisteren til den er gylden på begge sider.
  • Server med rødkålssalat, kartofler og sennep.
  • Rådkålssalat
  • Rødkålen snittes fint. Appelsiner skrælles. Skær æbler og appelsiner i grove tern.
  • Rør olie og citronsaft sammen, og vend rødkål, frugt og dressing sammen i en skål. Drys evt. med stødt nelliker og hakkede valnødder. Stil salaten på køl til den skal spises.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*