ovnbagt laks med citronsauce

Ovnbagt laks og grønt med citronsauce og spaghetti

En lækker og nem måde at få fisk på 🙂 Er der familiemedlemmer der ikke er så glad for fisk, kan laksen erstattes med lidt kylling.

ovnbagt laks med citronsauce

Ovnbagt laks og grønt med citronsauce og spaghetti

5 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Fisk, Laks
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 porrer
  • 1 squash
  • 250 g cherrytomater
  • 4 lakseportioner, optøet
  • 2 spsk olie eller smeltet smør
  • 1 citron,
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • evt. et drys dild hvis du har lyst

Citronsauce

  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 3 spsk citronsaft
  • 250 g madlavningsfløde
  • salt og peber
  • evt. lidt mel og vand til jævning

Tilbehør

  • 300 g fuldkornspasta

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Porrerne renses og skæres i skiver. Skær squashen i tern. Opvarm 1 spsk fedtstof på panden og svits porre og squash kort på panden til porrerne er faldet sammen.
  • Cherrytomaterne vaskes, og kommes sammen med porre og squash i bunden af et ildfast fad.
  • Læg laksen ovnen på grøntsagerne Rør olie sammen med citronsaft og hvidløg, og fordel det udover laksen. Drys med salt og peber, evt. lidt dild hvis du er til det.
  • Dæk fadet med sølvpapir og bag laksen i 20-22 minutter.
  • Kog spaghettien som anvist på posen.

Citronsauce

  • Bring vand, citronsaft og bouillonterning. Skru ned og tilsæt madlavningsfløden. Varm sauce igennem.
  • Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den med lidt mel og vand, og ellers smages den til med salt og peber, og evt mere citronsaft. Ønsker du en kraftigere citronsmag, kan du rive lidt citronskal og tilsætte – jeg brugte skallen fra ½ citron 🙂
  • Server citronsaucen sammen med ovnbagt laks, grøntsagerog fuldkornsspaghetti.

4 Comments

  1. Marc Engelhardt

    Hej..
    Skal laksen være tøet op inden den skal ovnen? Eller er det bare direkte fra frost?

  2. Wauw så lækkert! Vi elskede saucen. Tømte rester af grønsags skuffen i fadet. Mums

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*