Pita chips

2 slags sprøde pitachips med grøntsagsdip

Pita chips er en super lækker og ikke mindst nem snack, perfekt til eftermiddagssulten, børnefødselsdagen eller noget helt tredje.

2 slags sprøde pitachips med grøntsagsdip

4 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Vegansk, Snack
Antal

24

stk
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

12

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 4 4 fuldkornspitabrød

  • Krydderolie
  • 2 spsk 2 raps- eller olivenolie

  • 0,5 tsk 0,5 paprika (gerne røget)

  • 0,25 tsk 0,25 chili eller cayennepeber

  • 0,5 tsk 0,5 salt

  • 0,25 0,25 peber

  • Hvidløgsolie
  • 2 spsk 2 raps- eller olivenolie

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 0,5 tsk 0,5 timian

  • 0,5 tsk 0,5 oregano

  • 0,5 tsk 0,5 salt

  • Avocadodip
  • 1 1 moden avocado

  • 2 spsk 2 fraiche 5%

  • 1 lille fed 1 hvidløg

  • 1 tsk 1 citronsaft

  • salt og peber

  • Hummus
  • 1 ds 1 kikærter

  • 3 spsk 3 citronsaft

  • 3 spsk 3 raps- eller olivenolie

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 0,5 tsk 0,5 spidskommen

  • 0,5 tsk 0,5 koriander

  • kold vand

  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skær hver pitabrød i 6 stykker. Bland ingredienserne til krydderolien og hvidløgsolie.
  • Læg pitastykkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl halvdelen af pitastykkerne på begge sider med krydderolien og den anden halvdel af pitastykkerne med hvidløgsolien.
  • Bag de penslede pitastykker i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Server med dip.
  • Avocadodip
  • Fjern sten og skræl fra avocadoen og mos avocado, fraiche, citronsaft, presset hvidløg sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
  • Hummus
  • Hæld lagen fra kikærterne og blend dem sammen med olie, citronsaft, hvidløg, krydderier og lidt vand til en jævn masse. Juster tykkelsen ved at tilsætte kold vand lidt af gangen. Smag til med salt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*