Pita chips er en super lækker og ikke mindst nem snack, perfekt til eftermiddagssulten, børnefødselsdagen eller noget helt tredje.
2 slags sprøde pitachips med grøntsagsdip
Antal
stk
24
Forberedelsestid
10
minutesTilberedningstid
12
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
4 fuldkornspitabrød
- Krydderolie
2 spsk raps- eller olivenolie
0,5 tsk paprika (gerne røget)
0,25 tsk chili eller cayennepeber
0,5 tsk salt
0,25 peber
- Hvidløgsolie
2 spsk raps- eller olivenolie
1 fed hvidløg
0,5 tsk timian
0,5 tsk oregano
0,5 tsk salt
- Avocadodip
1 moden avocado
2 spsk fraiche 5%
1 lille fed hvidløg
1 tsk citronsaft
salt og peber
- Hummus
1 ds kikærter
3 spsk citronsaft
3 spsk raps- eller olivenolie
1 fed hvidløg
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk koriander
kold vand
salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær hver pitabrød i 6 stykker. Bland ingredienserne til krydderolien og hvidløgsolie.
- Læg pitastykkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl halvdelen af pitastykkerne på begge sider med krydderolien og den anden halvdel af pitastykkerne med hvidløgsolien.
- Bag de penslede pitastykker i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Server med dip.
- Avocadodip
- Fjern sten og skræl fra avocadoen og mos avocado, fraiche, citronsaft, presset hvidløg sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
- Hummus
- Hæld lagen fra kikærterne og blend dem sammen med olie, citronsaft, hvidløg, krydderier og lidt vand til en jævn masse. Juster tykkelsen ved at tilsætte kold vand lidt af gangen. Smag til med salt.