Denne opskrift er faktisk inspireret af min yndlings frysepizza, ristorante pizza pollo fra Dr. Oetker 😀 Den er desværre ret svær at støve op, og desuden så er hjemmelavet bare bedre, og det gælder også for denne lækre sag med spinat og kylling 😉
Ønskes en vegetarisk udgave, så erstat kyllingen med 2 dåser kikærter, og rist dem med samme krydderier som er nævnt til kyllingen 😛
Pizza pollo
Ingredienser
- 1 portion fuldkorns pizzadej (opskrift)
- 400 g kyllingebryst, inderfilet el. lårfilet
- 1 spsk olie
- 1 tsk karry
- 1 tsk paprika
- salt og peber
- 150 g frisk spinat
- 150 g majs
- 1 rød peberfrugt
- 150 g mozzerella 13%
- 100 g flødeost med hvidløg (buko, philadephia, o.lign)
Pizzasauce
- 1 ds flåede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Tilbehør
- grøntsagsstave
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Blend ingredienserne til pizzasaucen sammen og smag til. Har du god tid, kan du lade den små simre i en gryde, det giver en mere fyldig smag.
- Skær kyllingen i mundrette bider og steg den kort på panden sammen med karry, paprika samt salt og peber. Den behøver ikke at være helt gennemstegt, da den jo også får en tur i ovnen.
- Peberfrugt skæres i tern og majsene tøes op – sørg for at de er helt fri for vand. Spinaten skylles grundigt, og vrides/slynges helt fri for vand.
- Rul pizzadejen ud og læg den en på bageplade med bagepapir. Jeg får 2-3 pizzaer af dejen alt efter hvor tyndt jeg ruller dem ud.
- Smør dejen med tomatsauce og fordel først spinat på pizzaen, og derefter mozzarella. Fordel resten af fyldet, kylling, peberfrugt og majs oven på, og slut af med små klatter af flødeosten rundt omkring på pizzaen.
- Bag pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter indtil bunden er bagt – tiden varierer efter hvor tyndt/tykt du ruller den ud.
- Server evt. pizzaen med lidt gnavegrønt.
Jeg snød lidt og brugte færdig surdejsbunde og tilsatte mere rød peber og løg isteret for spinat.
Kyllingen var perfekt