quinoadeller med broccoli

Quinoadeller med broccoli

En lækker vegetarisk frikadelle med broccoli der er velegnet både som tilbehør eller i wraps og pita. Dellerne er meget milde i smagen, men man kan sagtens give dem noget spark med lidt chili eller lign.

Quinoadeller med broccoli

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Quinoadeller
  • 1 dl quinoa, hvid

  • 1 broccoli

  • 1 alm. løg

  • 1 hvidløg

  • 1 æg

  • 50 g parmesan, cheddar el. emmentaler

  • 1 dl rasp

  • 1 tsk salt

  • peber

  • Hvidløgsdressing
  • 2,5 dl fraiche 5%

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk citronsaft

  • salt og peber

  • evt. lidt hakket persille eller purløg

  • Tilbehør
  • 0,5 iceberg el. spidskål

  • 2 tomater

  • 0,5 agurk

  • 1 peberfrugt

  • 1 pk fuldkornstortillas el. fuldkornspita

Sådan gør du

  • Vask quinoaen og kog den i 10-15 minutter. Hæld vandet fra og “vrid” quinoaen for vand.
  • Broccolien vaskes og skæres i grove buketter. Broccolibuketterne dampes i en lille smule vand – det er vigtigt at broccolien stadig har en del bid og ikke bliver udkogt. Hvis broccolien bliver for blød, bliver dellerne nemlig også ret bløde.
  • Hæld vandet fra den dampede broccoli og dup det sidste vand væk fra dem, så det ikke kommer med i dellerne.
  • Kom broccoli, løg, quinoa, hvidløg og revet ost i en hakker eller foodprocessor og hak det hele fint. Tilsæt æg, rasp og krydderier og kør det med et øjeblik til det hele er blandet sammen. Synes du er at farsen er meget våd, så tilsæt lidt mere rasp.
  • Form farsen til ikke alt for store deller og steg dem på begge sider i lidt olie på panden ved middelvarme. Lad være med at vende dem for tidligt, da de kan gå i stykker.
  • Hvidløgsdressing
  • Bland fraiche med hvidløg, citronsaft og salt og peber. Du kan evt. tilsætte lidt hakket persille eller purløg hvis du har lyst.
  • Skær grøntsagerne ud og server dem sammen med quinoadellerne, hvidløgsdressing og enten fuldkornstortillas eller pitabrød.

3 Comments

  1. Skøn og nem opskrift. Brugte havregryn og grahamsmel i dellerne i stedet for rasp, det fungere super.

  2. Lone Jensen

    Kan man bruges røde quinoa til det?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*